Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A až se tady objeví kačer, jedno mu vyřiďte !! Jednou je kačer, tak ať se podle toho taky chová.. Už žádné kokrhání, žádné vylomeniny !!" ;) Rozhodně svému názvu i hlavnímu hrdinovi navzdory žádná prasečina.. Naopak výtečná adaptace, jeden z australských filmových vrcholů i velká psina, pod jejímž scénářem poznáte na první pohled překvapivé jméno madmaxovského George Millera.. Ten jeho oblíbený motiv, v souvislosti s čímž mě hned napadá ještě jeden velký režisér, totiž Bryan Singer, hrdiny vzpírajícího se vlastnímu osudu a předurčenosti či hledání vlastního já lze snadno vypozorovat vlastně v každém jeho snímku.. Když jsou kočky svině, proč by prasátko nemohlo bejt ovčákem.. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomila barvita pohadka o malem prasatku, ktere se stane ovcackym psem, a pomuze farmari ziskat zpet jeho cest a penize. Velice pekne zpracovani, musim filmare pochvalit, protoze je to asi nejhezci zviratkovska komedie (kde zviratka mluvi) kterou sem kdy videl. Trochu to na me cele pusobilo jako z jineho sveta, ze sveta, kde se maji vsichni radi, vsichni si pomahaji a vsechno dobre dopadne. Na odreagovani od vsednich problemu je tento film uplne idealni a ja ho z tohoto duvodu mohu jen doporucit. ()

Reklama

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Varování: Po zhlédnutí „Prasátka“ nebudete mít několik dní chuť na vepřové :-) Pustil jsem si to jako totální odpočinkovou blbinu po namáhavém víkendu, kdy jsem neměl chuť na nic náročného a nakonec ve mně Bejbík rezonuje ještě druhý den. Milá záležitost se sportovní linkou, která v závěru vygraduje do parádní atmosféry. Palec vysoko nahoru za práci se zvířaty. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V detstve to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov, a aj keď to už "nežerem" ako kedysi, stále ma tento film o jednoduchej sile priateľstva a porozumenia celkom bavil. Zábavné situácie sa tu miesia s dojímavými a záver je naozaj úžasný. A samozrejme chválim vynikajúcich zvieracích "hercov". 60%. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tomuhle počinu dává šmrnc hlavně český dabing. Prasátko je tak dokonalé, že snad každou věkovou skupinu dojme a všichni si budou pamatovat: Berane ovce, berane ovce, ve jménu našeho pána ... no a na závěr, kdyby ty dámy s červeným obojkem vystoupily z řady, bylo bych vám velmi zavázané. Nemám slov a plakala jsem pokaždé, když ho ta hnusná vyčůraná kočka vystrnadila z baráku, chudák naivní milé prasátko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Ke konci roku 2010 je Babe (1995) stále jediným filmem s ratingem G (filmy s tímto ratingem nemají žádná věková omezení), jež byl nominován na Oskara za nejlepší film. (HellFire)
  • Muž, který koupí 3 Flyovy štěňata, je hlavní zvířecí trenér Karl Lewis Miller. (HappySmile)
  • O téměř 1000 zvířat se na place staralo přes 56 zvířecích trenérů. (HellFire)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama