Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis dnes již musím říct že ve velice povedeném snímku. V době vzniku byl Hudson Hawk dost ignorován a podceňován, přece jen tehdy měl Bruce na kontě vynikající Smrtnosné pasti a Posledního Skauta, takže to vypadalo na mírný ústup. Dnes ale musím říct že tomto ztřeštěném kousku nevidím jediný zádrhel. Bruce má svůj typický účes, gesta a ksicht tak jak sme to u něj měli vždy rádi. Spousta scén potěší a rozchechtá. Např. umrtvovací šipky jsou vynikající. PS: Co postava to originál. Zabijácký Angličan, James Coburn jako CIA karatista ... atd. 70% ()

masw 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudný film, který sráží scénář, zpěv Willise a Aiella a hlavně komické zvukové podbarvení zvlášťe u bitky na hradě. *** za Bruceovy hlášky, scénu v sanitce na mostě a s ní spojenou (3-sekundová?) účast mé nejoblíbenější Playmate časopisu Playboy (a taky jediného důvodu mojí koupě), Playmate roku 91 Lisy (Reich) Matthews. -Bunny, quit that.-Bunny, ball-ball- I think Bunny's got today's ball-balls. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Solidní old-schoolová bláznivá dobrodružná komedie, která si lehce a láskyplně hraje s dobrodužným žánrem a s neporazitelným hrdinou. Nečekejte fekální humor, spíše nadsázku a hlášky (doporučuji originální znění), protože věční kluci Willis a Kraft si jen tak hrají. Bohužel se nepodařilo namíchat ten správný koktejl - pro všechno to hraní se zapomnělo na scénář, ale i tak je to dobrá zábava. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby ste nepochádzali z takej vplyvnej rodiny, povedal by som vám, aby ste išli doprdele. Ale z úcty k vám hovorím bozajte ma vriť“ Hudson Hawk je naprataný dobrými nápadmi, pohodovými hercami (milovník kvalitnej intelektuálskej kávy Bruce Willis, jeho parťák Aiello, krásna MacDowell) a kvalitnými gaunermi (James Coburn a jeho Čokoládové tyčinky) - a pritom je to taký veľký nepodarok! Nemôže za to originálny scenárista Steven E. de Souza. A producent Silver sa postaral o patričný rozpočet. Skôr by som konečný rozpačitý výsledok hodil na neschopného režiséra, ktorý nevedel, či nakrúca komédiu alebo triler. Ale vlastne je to fuk, dobrý film z toho už nikto spätne neurobí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Tento film se natáčel v Itálii. (reich)
  • Štáb při natáčení procestoval mnoho zemí Evropy, kde leckdy neměl předem domluvené ubytování ani technické zázemí a mnoho jeho členů bylo podle odborových regulí placeno za nicnedělání. (Coldrex)
  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)

Reklama

Reklama