Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedá část paměti vymazat, podobně jako třeba část harddisku. Tenhle film by byl mezi prvními adepty na vymazání, protože si opravdu vroucně přeji zapomenout, že jsem to kdy viděl. A zároveň bych si následně paměť zablokoval proti ukládání podobných nepotřebných dat, neboť to přesně Hudson Hawk je. Nepotřebná data. Andie MacDowell skoro miluju, ale když jsem ji tady viděl, respektive slyšel pištět jako delfína, chtěl jsem vzít harpunu a ačkoliv ji mám rád (a delfíny taky), nemilosrdně jí proklát srdce. A stejné choutky jsem měl i s ostatními "herci". Ani Bruce Willis by neušel. Ta hvězdička je jen za scénku s Monou Lisou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Hudson Hawk je perfektní komiksový úlet Bruce Willise. Patří do přední ligy mých oblíbených nedoceněných filmů. Řadí se tu hned za Carpentrův Dark Star. Jak jen vyjádřit onu ujetou fantaskní a neskutečnou atmosféru filmu? Mona Lisa má zkažené zuby. Tajná vatikánská policie sídlí hlavně v podzemí. Zamilovaná jeptiška váhá mezi dvěmi zradami. Papeži nefunguje televizor. Naštěstí let Leonardovým "letadélkem"všechny zachrání. Nádherný film pokud dokážete být na chvíli šílení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek hodnoteniu a niektorým komentárom, ja som si film vyslovene užil. Tiež nechápem, prečo by ho rád B. Willis vymazal zo svojej hereckej histórie (aspoň tak som niekde čítal). Páči sa mi námet, je tu kopec zábavy a srandy, ani o vtipné hlášky nie je núdza a pritom si film zachováva kultivovanosť, zaujímavú dejovú linku po celý čas a pekný koniec. 80/100 ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Po včerejším dalším shlédnutí musím přehodnotit na plný počet, protože tahle komediální jízda zraje jako víno a nebo je to tím že stárnu já? :-)) S tímhle filmem se to opravdu má tak, že když jsem ho v devadesátých letech viděl poprvé tak třeba narozdíl od posledního skauta mě neskutečně nudil, ale postupem času mě uchvátil právě ten osobitý humor, kterým je Hudson Hawk prošpikovaný skrz na skrz ať už jsou to gagy, postavy a nebo samoná dějová linka ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)
  • Snímek byl nominován na celkem 6 Zlatých malin. Odnesl si nakonec ceny pro nejhorší režii, nejhorší scénář a nejhorší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama