Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice film vyuzije celou skalu klise, ale i tak se jedna o perfektne zabavnej akcnak. Pribeh je vicemene dostatecnej, nedava moc prostoru pro kecy, ale pro akci a i kdyz je to spis o tom, ze Wilson zdrha, misto aby se nekde branil se samopalem, tak je to paradni jizda. Navic je celej film natocenej celkem realisticky a syrove, ale zaroven nechybi ruzny cool kamerovy vychytavky a to, ze se jedna z casti vlastne o valecnej film, je taky prijemny osvezeni. No a co se tyce samotnyho Wilsona, on se na akcni borce diky svymu vtipnymu xichtu fakt moc nehodi, ale tohle zvladnul dobre. Celkove paradni zabava od zacatku do konce. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by měla vypadat válečná arkáda. Divoká akční jízda bez jediného hluchého místa. Není to sice takový béčko jako třeba Rambo III, ale realisti a váleční historici by rozhodně měli zůstat doma (však ona je stejně odradí už ta úvodní honička s raketami)! Záporák v teplákovce je přímo luxusní! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle se vůbec nepovedlo. Owen Wilson se do akčních rolí ani trochu nehodí a vůbec celý film působí dost uplácaně. Bez napětí a bez pořádných akčních scén nelze točit akční film. John Moore by měl režii akčních filmů raději přenechat jiným. Je hodně slabý a film podle toho vypadá. Jediné co je tady ještě horší je scénář. Naprostá nezáživná slátanina. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SPY GAME+ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ Vojnová dráma to rozhodne nie je, pretože vojnový konflikt slúži len na rozpútanie divokej akcie. A kvôli vizuálnej divokosti film stráca na atmosfére ALE... Ako americký akčný film je to viac ako priemer s nadupanou akciou, pátosom na uzde a dokonca sa dá pri ňom aj zamyslieť nad nezmyselnosťou vojny. (Aj keď takému Kusturicovi stačí jediné grgnutie, aby lepšie vyjadril to isté ako tu za tých 100 minút). Skrátka dobrý akčňák s prekvapivo vážnym Wilsonom a štandardným Hackmanom. A fakt nikomu neverte, že je to podľa skutočnosti... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Počas natáčania v Zádielskej tiesňave si Owen Wilson (Chris Burnett) zlomil ruku a musel byť ošetrený v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura. (m.a.t.o.)
  • Postava srbského ostreľovača Sasha (Vladimir Mashkov) poslúžila ako predloha pre hlavnú postavu hry GTA IV. (DeJFo)
  • Vo filme účinkuje aj vrtuľník Mi-17 Slovenskej armády, konkrétne z Vrtuľníkového krídla v Prešove. Pre potreby filmu bol zbavený zadných dverí a výsostné znaky boli prelepené francúzskymi. Počas dvoch filmovacích dní sa stále natáčala tá istá scéna, pričom kamery boli nie len na zemi, ale v sprievodnom vrtuľníku Ecureuil II (pilotovanom tiež slovenským pilotom) a aj v samotnej nákladnej kabíne. Cena za letovú hodinu pre americkú produkciu bola údajne 100 000 Sk. (Fredy.Tukot)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama