Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angela pořádá večírek v strašidelném domě na kopci, ale nikdo z hostů nevěděl že v domě je zlo a každého kdo vstoupí promění v démona. (ČSFD)

Recenze (59)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No ruku na srdce, byla to kravina. Nemožní herci, komické masky a otravná hudba. Naštěstí na rozdíl od Bavova podobného nesmyslu tu aspoň ti zlí nezvracejí hrachovou kaši a v druhé polovině se daří nastolit celkem kulantní atmosféra. Další zástupce filmů, které beznadějně zastaraly. Až mi bude zase někdo cpát, že dneska už filmaři neumí pořádné horory, tak ho odkážu kromě jiného na tohle, aby viděl, jak to neuměli už před dvaceti lety. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Stelesnenie béčkovej jednoduchosti 80. rokov. Horor o prekliatom dome je vlastne akousi koncentráciou všetkých klišé, ktoré sú v danom subžánri zavedené. V závere sa podarilo vyprodukovať veľmi intenzívnu záhrobnú atmosféru a snímka svojou koncepciou v mnohom pripomína Raimiho kultovku Evil Dead, čiže ak máte tento ranný Samov počin v láske (ja príliš nie), bez výčitiek svedomia môžete siahnuť i po tejto nízkorozpočtovej snímke. Čerešničkou tohto filmu je roztomilá Linnea Quigley, hororová ikona, ktorá si svoju úlohu náležite užila. :) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Night of the Demons je béčko jako křen. Už podle úvodních titulků lze vycítit, pro koho je tenhle kousek určen. Osmdesátkový feeling tu hold prostupuje celým filmem, a to od řízné rockové muziky, až na pár výjimek strašných herců (to se samozřejmě netýká veteránky Linney Quigley, která opět potěší nejedno mužské oko), sympaticky nedokonalých masek a stagnujícího příběhu. Ten je založen pouze na legendami opředený Hallův dům, v němž se početná skupina nadrbaných teenagerů rozhodnou oslavit svátek Halloween. Díky zrcadlové seanci však probudí rohatého démona sídlícího v suterénu, a ten rozjede vlastní zábavu: gore vraždy, nahotu, černý humor a Angelin pekelný dance. Takže račte vstoupit, smrtelníci! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skutocne dobry horor a dalsi dokaz toho, ze kvalitne veci sa najdu hlavne mimo komercneho mainstreamu /obcas ja v mainstreame, ale len obcas/. Strasidelny dom ja kapitola sama o sebe, strasidelny je uz aj samotny vecierok a potom sa zacina dobra a kvalitna hororova jazda. Reziser Kevin Tenney mi sice nic nehovori, ale ako horor je tento film dobrym kuskom. Ovsem, na kultove vysiny 70. rokov toto nestaci a stale je to len becko. 67 % ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle, v podstatě se dá říct i kultovní snímek, mě nějakým záhadným způsobem až do dneška míjel a musím říct, že až tak moc se nestalo... Neříkám, že je to vysloveně špatný kus, pozdní osmdesátky jsou z něj cítit na sto honů (masky, hudba, scénář), ale debilita a uječenost některých postav (zejména Judy) mi brání dát Night of the Demons více než průměr... Možná kdybych viděl film v dětských letech, z nostalgie bych dal, jako u některých jiných kousků, více, ale nestalo se, takže za tři... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet filmu byl 1 200 000 dolarů. (Chatterer)
  • Natáčanie filmu trvalo 4 týždne. (beso74)
  • Herečka Linnea Quigley (Suzanne) a tvorca špeciálnych efektov Steve Johnson sa vďaka tomuto filmu zoznámili a neskôr sa aj zosobášili. (beso74)

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama