Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to svěže zábavné, ale žel až ve druhé části. Útěk z vězení ještě docela ušel, ale pak následuje idyla na farmě, nový kluk, místní Pepek Vyskoč - prostě taková ta vesnická buranská komunita. Naštěstí se sem tam objeví nějaký fórek, špílec, slovní hříčka, a s příchodem critters a lovců na Zemi začíná příjemně úsměvná zábava. Nic víc, jen příjemně úsměvná. Hlavním hrdinům se nic nestane, obětí tady moc není, spíš šlo o ten absurdní nápad a vyhrát si s ním. Právě proto nehodnotím nedořečené linie a některé věci, co zrovna nedávají smysl. Jinak je tu pár narážek na slavnější bratříčky třeba v tom triku na bowling á la Krotitelé duchů, nebo když se critter pere s hračkou E. T. Prostě jde o absurdní hříčku na téma všežravých koulí z vesmíru, a i když se u toho člověk nepopadá smíchy za břicho, natočené je to pohodově. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1986 a americká filmová spoločnosť New Line Cinema uvádza zábavný, béčkový sci-fi horror "Critters". Film o invázii agresívných mimozemšťanou do neveľkého kansaského mestečka. Sú malí, rýchly, vystreľujú paralizujúce ostne a zožerú všetko, čo im príde do cesty. Našťastie sú im v pätách dvaja skúsení, nekompromisní, vesmírni lovci. *** ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

To je pak těžký, když těm chudinkám hladovým nedá rodinka Brownová ani napapat. Znám lidi, kteří když mají hlad, tak taky vrčí a jsou pěkně protivný. Mně se líbil ten přístroj, co dostal Brad na konci od Vesmírných šerifů. Určitě bych pro to našla uplatnění, to by byla firmička jak víno a korunky by se jen sypaly. Ale to je už od věci. Byla to pro mě výzva, kterou jsem zvládla až na pár lekaček celkem v pohodě. Přiznávám, bála jsem se víc, jsem totiž strašný strašpytel. Ty zoubky se jim vážně povedly:-) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jsou celkem dva druhy příšerek. Jedny přišly v roce 1984 a další v roce 1986. Ti z roku 1984 si říkají Gremlins a ti druzí z roku 1986 si říkají Critters. Pro mě za mě, ať si řikaj jak chtějí, ale pro mě je to na jedno brdo. Příšerky se samozřejmě liší v několika věcech (jedni se dotknout vody a množí se, druzí vystřelují jedovaté bodáky). I když Gremlins byli ve své době hit, tak já věřím, že i kopírující Critters museli být velkým hitem. Zatímco Gremlins byli takovou pohádkou pro dospělé. Působili na mě spíše jako komedie. A Critters jsou docela i strašidelní a především ukazují slušnou dávku krve, což k tomu druhu filmu pásne. Takže pro mě jsou Critters o něco málo lepší než Gremlins. Stopáž filmu je také dobrá. Hodina a dvacet minut, bez hluchých míst. Stále se něco děje. Příjemně to uteklo. Třešničkou na dortu pro mě byl malý a skvěle hrající Scott Grimes (Malarkey z Band of Brothers). S chutí jdu na druhý díl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Problém Critters, invazivních příšerek z vesmíru, tkví v tom, že nejsou originální. Jsou len lacinou náhradou, nebo lépe řečeno, odpovědí na Gremlins, kteří tady byli před nimi. A pokud bych pominul jejich neoriginálnost, pak ani jejich filmová série neobstojí jako dobrý a krvavý horor. Film se neustále pohybuje na hranici parodie až sebeparodie, ale to je maximum, čeho je schopen. Stephen Herek ani nepatří vysloveně k hororovým specialistům a na filmu je to znát. Tlačení do komedie mu ještě relativně vychází, ale když má přijít ke každé scéně nějaká finální pointa, tak se film rozteče a je z něj břečka. Nemluvě o nějakém naturalistickém pojetí, které je takřka nulové. Critters nejsou moc sympatičtí a jejich vzhled je předurčuje ke krvavému řádění. Výsledkem je ale zklamání, kdy to jako horor postrádá typické prvky pro daný žánr nepostradatelné, a jako komedii si můžu pustit Gremlins, kteří jsou sice o dva roky starší, ale jsou na mnohem lepší technické úrovni. Critters se dočkali ještě dalších třech pokračování vesměs stejně nevalné kvality jako je tenhle první film s nimi. 40% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • John Lydon odmítl roli vesmírného lovce s tváří fiktivní rockové star. (Fenk)
  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama