Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka podle H. Ch. Andersena "Pasáček vepřů" vypráví o namyšlené princezně (H. Maciuchová), která si neviděla ani na špičku nosu… Pravá růže jí byla příliš obyčejná, nad opravdovým slavíkem ohrnovala nos, a tak pohrdla i zásnubními dary prince Kristiána (P. Trávníček), jenž se zamiloval do jejího obrazu. Ne nadarmo mu jeho přítel tvrdil, že krása není všechno. Prince odmítne, protože má ráda brokátové růže a perleťové slavíky. Ten se ale rozhodne, že ji políbí za každou cenu! A tak se na zámek vrátí převlečený za pasáčka vepřů… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Televizní studiová pohádka dokazující, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Ve známém příběhu o potrestané pýše se tu sešlo pár známých hereckých osobností - jak v hlavních, tak i v epizodních rolích. I když to s princeznou tentokrát nedopadlo dobře, tak vnučce, se kterou jsem se na pohádku dívala se to líbilo a to je co říct, protože mezi její favority patří momentálně Minimojové. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vévoda z Lochnesky hahaha. To jsem netušil, že pan Andersen umí udělat j legraci. Nebo přinejmenším alespoň scénárista. Jinak je to od zmíněného autora pro mne překvapení. Já se jím se neprokousal ani v dětství, ani v mládí a nyní to již ani nezkouším. Prostě se mi jeho pohádky nelíbí. Tohle ovšem byla výjimka. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sedí muška na stěně, na stěně, na stěně .... na stěně prasečího chlívku sedí více než jedna a to i pokud je ten chlív přímo pod oknem císařovy jediné dcery. Udělat z Uršuly Klukové dvorní dámu byl velmi odvážný nápad, marně jsem v květinových jménech dvorních dam hledala nějaký přesah k jejich vlastnostem a charakterům, zřejmě to byla jen taková libůstka, takže od Salvie - šalvěje léčitelství nečekejme. Jak mi většinou očekávaný konec se svatbou přijde až malinko nudný, tady bych napravení princezny a svatbu ocenila. Vím, že člověk má odlišovat postavu a herce, ale copak člověk u téhle princezny může? Musí. Takže si s vepříky zazpívejme: "Loučení je smutná věc, smutná věc, smutná věc, zbývá po něm nakonec slzy a sůl. Na místě tady je říkat jen adieu, zůstaneš tu nakonec jak v plotě kůl." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Veselá pohádka s pár písničkama, Maciuchovou jako císařskou pyšnou princeznou a Trávníčkem jako princem a pasáčkem vepřů. Bohužel konec pohádky je pravou kudlou do zad, tak trapně poobědové pohádky nekončívají. Celou dobu jsem čekal na přerod pyšné princezny a nakonec nic. A je to velká škoda, protože jinak je to skutečně hezká a příjemná pohádka s dobře obsazenými hlavními hrdiny. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pavel Trávníček opět loudí hubičky, tak jako ve stejně staré pohádce TŘETÍ PRINC, kde se jich dožadoval po Libuši Šafránkové. Tentokrát je chce po Haně Maciuchové a dostane snad stovky. Jenže to jsou hubičky jen aby se neřeklo. Já být jím, tak tu Maciuchovou popadnu a přímo před kamerou jí strčím jazyk hluboko do pusy, protože tehdy to byla fakt rajcovní baba. Možná i proto, že v tom roce jí už bylo 37. Na princeznu už stará, ale zatraceně půvabná. A právě i kvůli ní dávám ty tři hvězdičky, jelikož jinak je to typická televizní pohádka 80. let točená v televizních ateliérech. Levné papundeklové kulisy, příšerné kostýmy a plyšové hlavy vepřů, které vykukují z chlívků, vykreslují bizarnost těchto nedělních pohádek. Hejno dvorních dam, které spíše připomíná stádo koz (Molavcová, Paulová atd.) je taktéž nepovedeným rozmarem Libuše Koutné. [415. hodnocení, 21. komentář, 62%] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Kostky, se kterými si princezna (Hana Maciuchová) hraje se svými dvorními dámami, mají šestky ze všech stran. (Nick321)

Reklama

Reklama