Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Chise 

všechny recenze uživatele

Vychytat a popsat rozdíly mezi Rose a Maggie, to je práce pro dítě z mateřské školky. Jediné štěstí je, že do tohoto prvoplánového snímku o napravení zlé zákeřné holčičky a zcelení rodiny je přimícháno pár kapek dramatu a syrovosti, což ho povyšuje na celkem slušný kus. Oceňuji jednou hvězdičkou navíc oproti původním dvěma. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že k pochopení filmu stačí shlédnout posledních asi 50 minut. Ale to by byla sakramentská chyba! Přišli byste totiž o první půlku, v níž je Cameron Diaz víc neoblečená, než oblečená, která jede více v komediální rovině a rozehraje se zde několik málo "zásadních" bodů (které ve výsledku vlastně stejně moc zásadní nejsou, ale o to nejde). Závěrečná svatba (co to tutlat, je to romantický film, tak kdo čeká něco jiného, že?) je ovšem typicky hloupě patetická a nezachrání ji ani megadojemně roztomilý kukuč Cameron. Samotný příběh i film je průměrný, ale čtyři hvězdičky si zaslouží, minimálně z jednoho blonďatého důvodu... :-) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vztahové filmy mám ráda a In Her Shoes se mi líbilo od prvních do posledních minut. I když je o vztahu sester, nemyslím, že je jen pro ženy, mohl by být dost dobře i o bratrech, vyšlo by to nastejno, protože krev není voda a v rámci tohoto pouta se na věci díváme jinak. Sestry tak jiné, jak si lze představit se vlivem okolností změní. Ta požitkářská se snese na pevnou zem, věcná zromantičtí. Ale nebylo by to možné, kdyby takovými už někde v nitru nebyly, jen musel přijít kopanec, který je k tomu, aby to v sobě našly a pustily ven, přistrčil. S maximálním hodnocením váhám jen kvůli přílišnému inventurizování (mám ráda, co si pochopím, aniž to je vyřčené) a někde (většinou u Cameron) zbytečná křeč v pokusu o humor. Ale plákla jsem si, to přiznávám. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Za prvé nevím, která z těch sester mi byla víc nesympatická, jestli protivná, nespolehlivá, lehká a sexy Cameron (které mimochodem tahle role dost seděla), nebo její neurotická a ukňouraná sestra. No a to by nebyl americký film, aby se to v půlce filmu u obou neobrátily jejich povahy a staly se z nich perfektní sestry. Ale zase abych jen nekritizovala, tak to mělo něco do sebe a docela rychle to uteklo. Takže moje hodnocení je slabší 3. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že hodně nesnáším Cameron Diaz, no tak to asi nebude tak horký :D Film se mi líbil, i přes to že měl dvě hodiny mi nepřišlo, že by se nějak vlekl. Zase mám o něco víc radši Toni Collette. Trošku víc přeslazený konec, šaty byly moc krásný. Dokonce mi nepřišel dabing tak příšerný jako obvykle. No něco se se mnou asi děje :D 3,5 * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Snímek za první víkend (7. – 9. 10. 2005) v amerických kinech vydělal 10 mil. dolarů a po třech týdnech promítání měl na kontě 26,1 milionu. (imro)
  • Film byl původně plánován tak, že roli Maggie Feller bude hrát Toni Collette a Sarah Michelle Gellar bude hrát její sestru Rose Feller. Poté, co Sarah opustila natáčení, Toni souhlasila, že bude hrát Rose. (newpage)
  • Kariéra režiséra Curtise Hansona od začátku nenaznačovala oscarové ambice. Debutoval v roce 1973 se snímkem Sweet Kill a o sedm let později natočil film Malí draci o expertovi na bojová umění, který se vydává zachránit děvče unesené matkou a jejími psychopatickými syny. V poslední dekádě minulého století se z něj začal stávat uznávaný režisér, což potvrdil napřílad snímky L.A. – Přísně tajné (1997) nebo Skvělí chlapci (2000). (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama