Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dvě věci si budu pamatovat, když uslyším název tohohle díla i za dvacet let - právnička, která sekla se svojí prací a začala lidem venčit psy a matka dvou dcer, která trpí těžkými psychickými problémy a dokázala jim přesto vytvořit úžasné dětství, na které obě budou vzpomínat. A že by zatřetí před staříky se promenující Cameron v plavkách?:-) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nosím botasky, takový černo-zelený, prd značka, ale chodí, což je dobrá reklama. Mám je rád. Nikomu je nepůjčuju, protože vím, že by mi je zasrali, což neodpouštím (i tak je na nich bláto). Touhle bizarní etudou chci naznačit, že název Zná ji jako svý boty, ve mě evokoval pocit dutosti. Prostě, že se bude jednat o film, který do vás bude hustit značky bot, jejich ceny a jelikož jsem zastánce toho, že nejlíp šlapou holínky, budu jenom tupě zírat. Když jsem zjistil, že opak je pravdou, měl jsem takovou radost, že jsem si chtěl o reklamní pauze zatančit odzemek. Jenže při zdlouhavé cestě (nebo to bylo tím tancem?) jsem se nějak poztrácel. Proč se neuvěřitelná první hodina, která šlapala jako hodinky, proměnila v bezpředmětný řeči o životních jistotách? Protože je to film, který nikdy nemůže být dokonalý? No dobře, ale řekněte to naivnímu osmnáctiletýmu polenu, který nosí černo-zelený botasky, že jo. P.S. Životní role Cameron Diaz a perfektní scénář!!! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Žasnu! Nevadila mi ani na první pohled přehnaná stopáž, ani čistě ženské téma, a dokonce jsem zapomněl i na slova jako doják, trapné či ubohé, které by ve mně mnohé prvky scénáře jinak automaticky vyvolaly. Je to určitě zásluhou perfektní trojice hereček a výborného režiséra. Zato scénář celý film stahuje dolů a má tak na svědomí celých těch 30%, které filmu schází do maxima. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT S HELENOU+HOVORÍ SA... Tak po prvé - nikdy som netušil, že Toni Collette môže vyzerať príťažlivo. Za druhé - americké polodrámy snažiace sa dorovnať tie britské mi už trochu lezú krkom. Tento film je však aj vzhľadom na svoju dĺžku dostatočne rôznorodý a hrajúci sa so psychológiou, že sa mi musel páčiť. Dobré obsadenie, občasné klišé je vyvážené uveriteľným vývojom postáv. Trošku kostrbaté, ale pre mňa zrovnateľné s AKO NA VEC... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vcelku milé nápady o nelehkém sbližování vdovce prosáklého alkoholem a jeho nedobrovolné paní domácí, pro jiné už neviditelné dívky, jejíž tělo se nachází v kómatu, vydrží tvůrcům zhruba do dvou třetin. Stačí málo: ona svůj byt hýčkala, on z něj dělá chlívek a nemůžou si ani navzájem dát na zadek. V závěru se sice vyklopí nůše sentimentu, ale s trochou zbrklých honiček z něj tvůrci zas vybruslí. Jistě, slavný Duch to není, ale vcelku úhledná zábava ano, přestože Reese Witherspoonová a Mark Ruffalo nejsou zrovna osudovým párem.Zato osudu dvou sester Zná ji jako svý boty, v němž "ošklivé kačátko" Toni Colletteová bez námahy přehrává známější kolegyni Cameron Diazovou i legendu Shirley MacLaineovou v roli babičky, se dá říkat komedie zhruba deset minut ze sto třiceti. Zvláště ve chvíli, kdy lehkovážnou krásku Diazové potká převýchova ve fešáckém domově seniorů na Floridě, se původně vděčná moderní pohádka mění v nastavované naučné melodrama, kde se ještě před svatebními zvony musí vyřešit veškeré dávné rodinné křivdy. Že krásná sestra zmoudří a moudrá zkrásní, je dáno od začátku. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Kariéra režiséra Curtise Hansona od začátku nenaznačovala oscarové ambice. Debutoval v roce 1973 se snímkem Sweet Kill a o sedm let později natočil film Malí draci o expertovi na bojová umění, který se vydává zachránit děvče unesené matkou a jejími psychopatickými syny. V poslední dekádě minulého století se z něj začal stávat uznávaný režisér, což potvrdil napřílad snímky L.A. – Přísně tajné (1997) nebo Skvělí chlapci (2000). (imro)
  • Toni Collette kvůli roli přibrala 15 kilogramů, které postupně shazovala, přesně tak jako její postava. (imro)
  • Pod novinkou oscarového scénáristy a režiséra Curtise Hansona jsou producentsky podepsaní také Tony (Domino) a Ridley (Království nebeské) Scottovi. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama