Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na této povedené parodii tolika lidem nelíbí. Leslie Nielsen jasně paroduje Belu Lugosiho a že mu to jde znamenitě, už jen ten přízvuk, pohledy. Peter MacNicol je dokonalý, šílený Renfield, navíc podobný Dwightu Fryeovi a Mel Brooks, taktéž skvělý Van Helsing. Je tedy jasné, že je to parodie především na Draculu z roku 1931 a já se u ni výborně bavil. She's Nosferatu! She's Italian? 70% ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hummie Mann: 1. Main Title ,2. Faster Horses ,3. Too Dark/Limping Shadows/The Web/Hypnotizing Reinfield ,4. Vampires?/Gypsy Woman/Dracula's Castle ,5. Reinfield Bleeds/Dracula's Women ,6. Striptease/Bat Flies to Window/Dracula Bites Lucy ,7. Lucy in Bed/Bite Marks?/Three Tiny Puncture Marks/I Remember Nothing/Emergency ,8. Dracula in the Garden/Dracula Files, Reinfield Doesn't! ,9. Dracula Attacks Lucy/Funeral/Never Give Up/To the Crypt/Lucy Bites Sikes/Concern/Jonathan to the Crypt ,10. Lucy Reacts to the Cross/Dracula Hypnotizes Mina and Essie ,11. To Carafax Abbey/El Choclo ,12. Van Helsing Sees the Mina's Bite ,13. The Kaminsky Two-Step ,14. Hungarian Rhapsody #5 ,15. Escape/In Pursuit of Reinfield/Fight!/Jonathan on the Floor/Attempted Escape ,16. Ucipital Mapillary/Romantic Moment/Finale , ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se s lítou odvahou přidávám k té menšině uživatelů, kteří tento film nepovažují ani za strašlivý nevkus, ani za zábavu pro diváky po frontální lobotomii. Proklajte mé srdce dubovým kůlem a nechte mne shořet na popel, ale mne se to prostě líbilo. A to i přesto (nebo právě proto), že mám Drákulu jak načteného, tak nakoukaného v mnoha různých provedeních. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama