Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno co jsem viděl tenhle film, to jsem ještě neměl založenej účet na čsfd, ale když to tady vidim, musim k tomu něco říct. Je mi celkem líto, že všichni ti rádoby kritici, co dávaj 5 hvězdiček jenom filmům s nejmíň 3 podtextama, se nedokážou nad tento film povznést a nepochopili, že tento film nikdy neměl přinést na svět nová moudra, ale měl vám zhnusit kinematografii aspoň na 3 měsíce dopředu. I po 6 letech a Ali Gíovi je toto stále neporažený král všeho ulítlého,nechutného,zhuleného a oplzlého. I kdybych se snažil natočit sebevěčí odporonost, nikdy by z toho nevzniklo nic tak dokonalého jako toto. Pokud k tomuto filmu budete přistupovat jakkoli jinak, vůbec to neberte do ruky a název filmu hodně rychle zapomeňte. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dobře, hned na začátku musím podotknout, že než jsem sem napsal svůj komentář a chtěl dát filmu tři hvězdičky, jsem se začetl do ostatních komentářů a zjistil, že ten film vlastně i zafungoval tak jak měl, a že vlastně Green zřejmě docílil svého, a tak jsem se rozhodl své původně zamýšlené tři hvězdičky zvednout na 4. protože na rozdíl od mnohých komentářů, mě na tom směšných připadala spousta věcí, a když ne směšných, tak pozitivně ujetých. Ano, Green si opravdu dovolil moc. Díky za to. Teď tedy můj komentář: Freddyho úlet je opravdu úlet, spíše nechutný, imbecilní, stupidní a úpadkový, než nějak prvoplánově humorný, ale ve svém důsledku se tomu nakonec i zasmějete. Jen v podobně laděných filmech totiž chovancům ústavu pro sexuálně obtěžované děti v televizi pouští The Texas Chainsaw Massacre, jen v podobně laděných filmech dostanou prostor tělesně postižené holky, které k orgasmu přivedete tím, že je mlátíte tyčí přes nohy, jen podobně laděný film dokáže krásně nastavit zrcadlo skutečnosti, kde obvinění je pro mnohé lidi mnohem důležitější než pravda. Freddyho úlet má jen jednu chybu – je tak ujetý a bizarní, že je lehké ho neprávem odsoudit jako bezduchou a bezobsažnou sračku. ()

Reklama

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si o sobě, že mám smysl pro humor, dostávám záchvaty smíchu u Pythonů, Ally McBeal, Přátel, šílených parodií, satiry nebo jakákoliv komedie Woodyho Allena. Jenže u chlapa, který vesele rozřízne jelena, nechá z něj (v detailním záběru kamery) vylézt vnitřnosti, rozjařeně si jeho mokvající kůži narazí na sebe a ztřeštěně začne pobíhat po silnici, popřípadě v jiné scéně nadšeně mlátí svou ochrnutou přítelkyni po necitlivých dolních končetinách a ona se mu pak v povděku začne sápat po rozkroku - tak to pak jen vyděšeně zírám na obrazovku a nechápu, který sadista tohle považuje za komedii. ()

Musak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak Toma Greena sem nemusel uz od prvniho snimku kde sem ho zahledl, ale to co predvedl tady, tak to prekrocilo vsechny meze demence...Komedie sice rad mam, ujetý komedie uz tolik ne, ale tohle je neco, co je vskutku monstrozni hovadina. Prislo mi ze nejdriv Green natocil uchylny sceny s jelenem, slonem a dalsi a pak to vsechno pospojoval aby to vypadalo jako dej... Ale jestli byl umysl tohodle filmu dostat se do Hall of Shame, tak splnil asi vsechny predpoklady. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nee to není úlet Freddyho Krugera, to je úlet daleko většího úchyla. Tak nějak nechápu co někteří lidé považují za humor. Mě nepřijde vtipné, když muž masturbuje úd koňovi, točí s právě narozeným dítětem na pupeční šňůře apod. Mě to opravdu nepřišlo vtipné. A to nemám nic proti morbidním filmům. Ale všechno má svoje meze. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se umístil na 23. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama