Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy pokračovanie, kvalitatívne prekročilo tieň prvotiny. Milo prekvapený akú atmosféru sa najmä vďaka výberu prostredia podarilo nastoliť. Preto je naozaj veľká škoda, že sa samotný snímok nevyhol niekoľkým hluchých pasážam, kedy nuda predčila interes. Každopádne, na 80´roky určite lepší priemer .. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Typický B produk konca 80´ rokov. Žiadny kompromis v prípade krvavých jatiek, zábavnosť sa zvýšila a to čo nasledovalo na konci sa jedným slovom musí označiť ako úžasné. Skvelé pokračovanie. Bývalý zmrzlinár Reggie si vyrobý fantastickú 4 hlavňovú brokovničku, guličky sú drsnejšie a pán Coscerreli sa silne inšpiroval Raimiho Evil Deadom čo vôbec nieje na škodu. Súboj dvoch motorových píl a šantenie vraždiacej guličky telom obete sú nezabudnutelné. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ač už od projekce prvního dílu uteklo mnoho vody, tak musím uznat, že pokračování "žluté krve" opravdu nechybí pořádně hutná atmosféra a několik děsivých a vskutku gurmánských scén. Jedinou a docela podstatnou vadou je dost plytký příběh, který většinu filmu utápí v průměrnosti či lehce nad ní, ale poslední dvacetiminutovka rozhodla o jasné čtvrté hvězdě. Jen váhám, jestli si kazit zážitek dalšími dvěma díly. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Phantasm II“ skvěle navazuje na první díl, možná je ještě lepší, minimálně v tom smyslu, jak je to celí ujeté a fantaskní. Horor se z toho trochu vytrácí, je v tom více humoru a bizarních situací, ale film je pořád velmi akční a je to prostě jízda od začátku do konce. Nikdy nevíte, co se komu stane a jak zase budou úřadovat ty děsivé koule. Mimochodem, trikově pořád výtečné. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Kvůli přístupnosti se umírnila původně mnohem krvavější scéna se smrtí kněze. Režisér také prostříhal závěrečnou scénu, kde Alchemy sundá z hlavy kůži a Reggie pozná, že je to zamaskovaný Tall Man - efektová sekvence se podle něj dostatečně nepovedla a tak ve filmu vidíme jen začátek a konec, kde už spojovacím okénkoem hledí "převlečený" Tall Man. Scénu, kde z teleportu vyjde nový Tall Man a vhodí do brány mrtvolu svého předchůdce, nakonec režisér použil na začátku trojky. Tyto a několik dalších vystříhaných scén můžeme k dnešnímu datu vidět jen v nelegálně kolující "workprint" verzi filmu. (BoredSeal)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)
  • Jeden z pomníků ve filmu nese jméno Alex Murphy, což je odkaz na Robocopa. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama