Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

nash. 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger a Stallone razantně a jednou provždy vytvarovali žánr akčního filmu osmdesátých let a Cobra obsahuje všechny jeho typické prvky v té nejryzejší formě. Jednoduchá zápletka, absolutní a nesestřelitelný svalovec, který jako buldozer jde za svým cílem, hory vystřílených nábojnic a mrtvol , suché hlášky cezené přes sirku v koutku. Jo, je to intelektuálně nenáročné, ale stále zábavné a po čtvrtstoletí to navíc získalo nádhernou nostalgickou patinu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, tupý, přímý film s typicky osmdesátkovou atmosférou. Ovšem když se mu podíváte pod pokličku, je velice dobře natočen; všechny ty hudební montáže, prostřihy - je vidět, že film není jen nudně béčkovým výtvorem znuděného režiséra. Jen převeliká škoda, že celý film není jako jeho prvních 5 a závěrečných 10 minut. To by byla panečku jízda. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Stalonova akční pecka typických 80. let pod taktovkou mistra Cosmatose (Rambo II). Osobně mám ten film strašně rád. Stalone je zde naprosto výborný, není zde takovej vypatlanec jako v Rambech a Rockym. Vyšetřování a ochranu modelky si prostě řídí pěkně po svým. S nikým se od začátku nesere. Vystřílí zde mraky zloduchů, má perfektní (na tu dobu...) samopal s laserovým zaměřovačem, je zde sice jen jedna osobní bitka (kromě té poslední), ale úžasně provedená. To jak tam vymete s těma grázlama je fakt choreograficky výborně natočený. Akční scény, výbuchy, bouračky, všechno absolutně na jedničku ... Tohle je Stalonův film, podobně jako Arnold využil své slávy pro Komando, Sly využil Cobru. Prostě Cobra dělá Stalona a on zase ji. Navíc jeho slušivej obleček, zápalka v ústech, černý brýle co se nosily v 80. letech ... prostě nostalgická paráda!! Napětí, málo humoru, film spíš do thrilleru. Herecké výkony v pohodě, hudba super ... Prostě pro mě jasný favorit "akčních osmdesátek"!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh o policistovi, který se řídí heslem " humanita nade vše a i zločinci jsou lidi", tak k tomu má tento film daleko.Sly je zde tak ostrej jako snad nikde, nosí sluneční brýle,protože se příběh odehrává v létě. Cucá zápalku v puse protože nekouří. Film ve kterém vidíte přímo mistrovství světa o to kdo bude drsnejší.Je neuvěřitelné co Sly této roli obětoval - dokázal mluvit se sirkou v puse.Mě by zajímalo kolik sirek padlo během nátačení asi méně než mrtvol ve filmu.Jedna z mých nejlepších akčnách klasik z proslulých 80let. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malé škvrně čerstvě nasávající z televize Terminátora a Ramba, prolézal jsem videopůjčovny jen pro to abych se mohl koukat na obaly VHSek. A obal Cobry se Slyem vypadajícím drsně jak šmirgl papír, s hustou krochnou, a černými brýlemi cementující cool image dávno před Matrixem, se mi strašně moc líbil. No škoda že jsme tehdy doma neměli video, a rodiče kteří by mě nechali se na cokoli takového dívat, pak by nezůstalo jen u koukání na obaly, já se mohl na ten film i podívat, a tehdy, jako to malé škvrně, bych si ho i užil. Teď už to moc nefugnuje. Ne pro to že by ty odvázané braky osmdesátých let byly nějak horší než tehdy, ale pro to že Cobra je mezi nimi spíš vychtěným kýčem. Všechno tak moc chce být drsné, až je to jen nuda, i ten záporák ničím nezaujme, víc jak půlku filmu se tu dokonce ani moc nekydlí a jede se jen podle mustru hloupé detektivky... a když už se střílet začne, tak je to tak unyle natočené, že u toho můžete umývat nádobí jak u telenovely. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Branscombe Richmond na filmu pracoval jako kaskadér. Objevil se i ve filmu jako člen „Nového světa“, když se chystali na přepadení Cobry před jeho domem, ale scéna byla vystřižena. (Fenk)
  • Původní délka filmu měla přes 2 hodiny. Bylo odstraněno několik násilných i akčních scén. David Rasche měl ve filmu také větší prostor. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno