Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vincenta Gallo jsem žral už v Arizona Dream,teď ho žeru několikanásobně,-jako herce i jako rejžu,jako autora námětu i scénáře.V tomhle filmu není ani slovo navíc. A i Christině protentokrát odpustím ten její studený čumák,za to její stepařský sólíčko na bowlingu.Škoda že se nenašlo víc jiných režisérů,kteří by ji ždímli tak,aby hrála takhle. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Gallo umí svým filmům vtisknout silnou náladu a zároveň přirozenost. Když je sychravé počasí v jiných filmech, působí to často uměle, zatímco u Galla sou tyhle věci dokonale autentické, moc se mi líbí jeho syrový způsob snímání ( často z odstupu ), stejně tak zabarvení obrazu. Gallo jako herec je správnej týpek a zatím snad jediný film, kde se mi opravdu líbila Christina Ricci. Moc pěkný citlivý film s několika krásnými scénami ( např. koupání ). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že pan Malarkey už tady to své odkomentoval, tak teď ještě s dovolením já. Především musím uvést na pravou míru některé Malarkeyovi slova. Ano, smsky lítaly jak divý a už teď se bojím cifry na složence od T-Mobilu. Nicméně já psal, že ten táta vojede holku vlastního syna, ale že vojede toho psa, to psal Malarkey, jenom aby jste věděli a udělali si obrázek, jak mě, posledního slušnýho a nevinnýho chlapce v týhle zemi Malarkey kazí. Samotný film vůbec nebyl divnej, byl vtipnej. On by mohl být i dramatickej, ale vzhledem k tomu že hlavní hrdina, mimochodem neskutečnej nervák, mě byl sympatickej asi jako poblitej bezdomovec, těžko jsem mohl ten jeho příběh nějak prožívat. Naopak, stačilo hned na začátku vidět jak se chová k ženský a litoval jsem, že neměl koupený lístky na první plavbu Titanicu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se tu dočet, že v tom hraje Rosanna Arquette a navíc se v zajímavostech píše, že Vincent Gallo ve filmu řídí Volvo 480. Tak jsem si řikal, že už kvůli těm dvěma věcem bych se na to moh podívat. No takže Rosanna Arquette se ve filmu mihne asi na 2 minuty a Volvo 480 pro změnu neni ve filmu vůbec. Jako splést si Volvo s Toyotou a ještě to nacpat do zajímavostí, to už holt chce fištróna. Mimochodem Vincent Gallo to auto ani neřídil. Řek něco v tom smyslu, že je pod jeho úroveň řídit auto, který neni v automatu. Ale zpět k filmu... Nevim, jestli je Vincent Gallo magor nebo smažka (nebo obojí), protože tohle je od první do poslední minuty jedno velký WTF. Navíc jsem ani pořádně nepochopil, o čem to vlastně bylo, ale z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu mě to docela chytlo a já to dokoukal až do konce. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Vincent Gallo ma touto snímkou ohúril. Je to romantická road-movie akú svet ešte nevidel. Keďže hlavná postava nedokáže šoférovať auto s manuálnou prevodovkou, je zvyknutý na luxusné autá. Christina Ricci, ako predstaviteľka nežného pohlavia tiež prekvapila. Bizarný dej, bizarné scénky a ešte bizarnejší strih ma ohurovali každou ďalšou scénkou. Láska + Stockholmský syndróm + nečakané správanie charakterov robí z tejto snímky jeden veľmi originálny film, ktorý si zamilujete alebo ho budete nenávidieť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama