Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

misterz 

všechny recenze uživatele

Milá fantasy rozprávočka a príjemná pripomienka časov mojej mladosti. Roztomilý príbeh je postavený na prepracovanom rozbore života čarodejníc a ich zvykoch. Pre chlapca menom Luke sú vedomosti v tomto smere životne dôležité, bez nich by len ťažko s nimi mohol zvádzať boj na poli intelektu aj šikovnosti. Najväčším prekvapením vo filme sú rozhodne masky, za ne by sa nemusel hanbiť ani špičkový horor. Snímok je pre staršie deti ako stvorený. 65/100 ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Tyto ponuré filmové pohádky pro odrostlejší děti vážně nemám rád. Dokážu ocenit atmosféru, kterou navozují svou chladností. To umí vážně mistrně, ale jinak... Jediné co se mi ve filmu líbilo, byla královna čarodějnic a její neskutečně ohavný obličej. Jinak spíše lehký podprůměr. PS: Nic proti kouzlům a čarodějnicím. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem na tenhle film narazil a musel jsem si o pustit. Něco mi totiž říkalo, že už jsem ho kdysi dávno viděl. A je tomu tak. Někde v hloubi mi utkvěl xicht hlavní čarodějnice(kterej se mimochodem povedl), finální myší invaze a Rowan Atkinson se sekáčkem. Jinak jde o takovou pohádku chcete-li Fantasy s hororovými prvky a to jen díky čarodějnicím(ikdyž dnešní otrlé děti už nejspíš nevystraší). Sice už to není film určenej vyloženě pro moji věkovou skupinu ale za tu hlavní Witch, Rowana Atkinsona se sekáčkem a nějakou tu nostalgickou hodnotu ty 3slabší hvězdy dám. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Být tak sedm, osm, devět let stár, minimálně týden bych pro vzpomínku na ty krasavice inteligentní, které si tam v tom hotýlku udělaly ten svůj výroční sjezd, nezamhouřil oka… Teď však seriózně, bez spekulací, byl jsem spokojen, stopáž přijatelná, tak hloupé to taky nebylo, zkrátka film jako stvořený pro dlouhé zimní večery trávené v úzkém kruhu rodinném, nic víc, nic miň. 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Letos (v roce 2010) dvacet let slavící pohádka podle Roalda Dahla, která díky výtečným Mai Zetterlingové a Anjelice Hustonové (která je tu spíš HustoHnustonová), strašidelné hudbě Stanleyho Myerse (který za svojí dlouhou kariéru skládal muziku pro starého Doktora Who anebo pro Ciminova Lovce Jelenů) a práci s kamerou Harveyho Harrisona (který pro změnu později spolupracoval i na Mumii, Equilibriu nebo V For Vendetta) především v první půlhodině skvěle funguje i jako dětský horror. Směrem ke konci je to už poněkud slabší, ale kvalita atmosféry je dost vysoká až k poněkud WTF konci. Každopádně pokud chcete děti naučit, že od hodných tet, které nezná, si nemá nic brát ani s nimi nikam chodit, ať vykládají co chtějí, je tohle vynikající materiál:) 70%, a kdybych víc zavzpomínal na to, jak jsem se jako škvrně u Čarodějek bál a říkal si houby čarodějky, hnusné a zlé čarodějnice to jsou, mohl bych jít i výš. A zvážit bych to mohl i kvůli parádní hysterce (s tehdy moc pěknýma nohama BTW;)) Brendě Blethyn a luxusně suše se zkrvaveným sekáčkem v ruce hostům k službám byvšímu Rowanu Atkinsonovi...ale ne, sedmdesátka bude adekvátní. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Soundtrack Stanleye Myerse nebyl ani 20 let po uvedení filmu z nejasných důvodů vypuštěn na trh. (Terva)
  • Do role hlavní čarodějnice byla ještě před Anjelicou Huston zvažována zpěvačka a herečka Cher. (ČSFD)
  • Roald Dahl, autor knihy, podle které se snímek natáčel, byl zklamán z konce filmu, který, jak on tvrdí, "se velmi liší od konce jeho velmi originální knihy". (Terva)

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama