Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle je ale parádní oddychovka, ze mě vypadlo, když jsem náhodou přepnul na novu. Hlavu rodiny jsem sice již kdysi dávno viděl, ale nemyslel jsem si, že by se mi mohla stále líbit. Ne, rozhodně tady nechci říkat něco o genialitě nebo jednom z nejlepších snímků svého života, ale rozhodně je to velmi dobrá taškařice. Příjemná výpověď otce, od něhož právě odchází jeho 'malá holčička'. Krom pár zbytečných trapností, jako bylo třeba přeparkovávání aut, si vlastně nám na co ztěžovat. Steve Martin totiž hraje skvěle, i když mi v několika záběrech připomínal jiného komediálního herce - jméno schválně utajím, abyste mě neukamenovali, díky čemuž velmi zvyšuje výslednou kvalitu tohoto snímku... Dokonce i hudba je velmi povedená, jedná se o jakousi variaci na tradiční svatební znělky. No jak už jsem řekl, jako oddychovka se to opravdu povedlo, tahle komedie totiž neurazí, a ani nijak zvláště neuchvátí. Takže pokud se chcete pobavit, ale nechce se vám přílišně namáhat mozkové závity, neváhejte a zhlédněte tento snímek. 80% ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem v dětství prostě zbožňoval. A mám ho rád i teď. Není lepšího a příjemnějšího rodinného filmu/komedie. Skvělé herecké obsazení - Steve Martin v roli starostlivého otce, Kimberly Williams-Paisley jako malá dcerka, která už vlastně zas tak malá není a Martin Short jako svatební koordinátor s citem pro růžovou. Nevím, jestli by šlo vůbec na prstech u rukou spočítat, kolikrát jsem ho to vlastně viděl, ale jedno je jisté. Vždycky jsem se u něj dobře bavil. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Trochu nedoceněná komedie. Tehdy holt byla zlatá éra těhlech filmů. A je škoda, že dnes se už takový milý komedie netočí. Nikdo tu moc neřve, odsýpá to dobře, Steve Martin to utáhne (i když bych dokázal představit vhodnějšího herce). S originálem z roku 1950 to má sice pramálo společného, ale jako rodinná komedie to je úplně v pohodě. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie naší rodiny, takže si nenecháme ujít v podstatě žádnou reprízu. Martin Short i Steve Martin byli v devadesátkách prostě neskuteční zabijáci. Po zhlédnutí původní verze z 50. let hodnocení neměním - asi záleží na pořadí, ve kterém filmy vidíte, tento remake mi ale přijde minimálně o třídu zábavnější a postavy v něm sympatičtější. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som tuto komediu viackrat a vzdy sa nasmejem hlavne na reakciach Stevea Martina, ako sa v jeho ociach vecne malicka dcerka Annie, ktora je dnes uz dospela zena chysta vydavat a tie stresy pred svatbou. Spokojne mozem dat tejto komedii 4 hviezdicky, pretoze vzdy ma pobavi, nech ju vidim kedykolvek. Reziser Charles Shyer natocil i pokracovanie HLAVA RODINY 2 - TATINEK NEBO DEDECEK (1995) alebo i novinarsku komediu s Juliou Roberts ZBOZNUJU TRABLE (1994)... 06.04.2010 ______ Steve Martin - (George Banks) +++ Diane Keaton - (Nina Banks) +++ Kimberly Williams-Paisley - (Annie Banks) - Kieran Culkin - (Matty Banks) +++ George Newbern - (Bryan MacKenzie) +++ B.D. Wong - (Howard Weinstein) +++ Peter Michael Goetz - (John MacKenzie) +++ Kate McGregor-Stewart - (Joanna MacKenzie) +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Nina (Keaton) přijde zaplatit kauci za manžela (Martin), zazní poprvé a naposledy jeho celé jméno George Stanley Banks. (Nocturno culto)
  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)

Reklama

Reklama