Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Takže jsem se koukla na další film Woodyho Allena a i když nejsou jeho filmy u mě úplná špička, vždycky potěší a musím říct, že se mi Woody a jeho tvorba líbí čím dál tím více. Tady je patrná inspirace Casablancou (konečná scéna, počáteční v kině). Myslím, že je to docela fajn nápad, přidat do svého filmu nějaký další, nechat se tím inspirovat či ho dokonce jemně zaparodovat v jednom. To Woody umí. Opět se jedná o vztahy, ty jsou v jeho filmech všude. Drama a komedie v jednom. Film se mi celkově docela líbil, ale na čtyři hvězdy to není. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Co děláte v sobotu večer?" "Spáchám sebevraždu." "A v pátek večer?" :-) Co dělat, když člověk není Humphrey Bogart. Teď, když jsem Sama konečně viděl, se vlastně divím tomu poprasku, který způsobila o pět let později Annie Hallová. Všeobecnému údivu, že Woody umí i něco jiného než bláznivé parodie. Protože základ je položen už tady. Musím ale říct, že jsem od toho nápadu "život podle Casablancy" čekal mnohem víc. Vtipné to je, několikrát jsem se od srdce zasmál, dosyta se pokochal celuloidovou premiérou dvojice Keatonová-Allen, ale taky jsem si nepříjemně často říkal "tahle scéna musela být v divadle k popukání". Všimněte si, kolik situací a dialogů je vystavěno tak, jako když se počítá s bezprostřední reakcí publika. I tak rozhodně nadprůměr a mohu-li radit, vyhněte se dabované verzi. Za nápad, aby WA česky mluvil hlasem Oldřicha Kaisera, by měl někdo pykat. 70% ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

(Dick povzbuzuje Allena aby usiloval o jistou dívku:) -"...Třeba ji dostaneš do postele". (Allen:) -"Při mém štěstí budu rád, když ji dostanu na židli." Bogart je fakt tvrdej, říká věci jako: "Promiň zlato, že jsem ti vrazil, ale byla jsi hysterická.", v puse má cigáro, kloubouk má nízko v čele, vlaje mu balóňák a s ničím se nemazlí. Allen je přizdisráč, kterej si sugeruje svou méněcenost a z rukou mu padají věci, zatímco do jiných věcí naráží. Dick je zamilovanej frajer a bussinesman, který je v době před seriovou výrobou mobilních telefonů neustále dostupný (Tonyho Robertse mám fakt docela rád). A Linda je poctivá ženská. Allen se s Lindou utkává o to, kdo bude nejcharakternější postavou po Bogartovi. Přesně o tom je film. Nechci nic říkat ale vztah Allen-Bogart mi připomíná vzat Jasseho Custera a Johna Wayna v komiksech Preacher. Nachytal jsem tě, Garthe Ennisi. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ne každý umí zapomínat v Bogartově stylu. A proto k sobě občas potřebujeme přátele. Jenže co když se právě díky kamarádce staneme částečným Bogartem? Woodyho první scénář, který by se dal označit jako typická allenovka, přišel v době, kdy ještě točil nezastřené komedie a satiry a k Annie Hall zbývalo dlouhých pět let. Proto nechal režijní stránku věci Herbertu Rossovi a navíc místo životních pravd zůstal více v romantice kombinované s dokonalým situačním humorem a záplavou obrazových i konverzačních gagů. Woody je mi tady díky závěrečné scéně bližší než kdy dřív. Kdo si někdy nepřál odříkat nejslavnější věty z Casablancy a myslet je vážně? ()

imf 

všechny recenze uživatele

Musím za pět. Skvělé hlášky, geniální provázání s Casablancou (nejoblíbenějším z filmů ve kterých chybí barva, světelné meče a Jason Statham :) a Woody v životní formě při smrtonosném randění. Kdybyste chtěli vědět víc, ráno jsem na 555-1235, odpoledne na 635-4521 a večer pravděpodobně doma, na 457-5531. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama