Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle knihy Nicka Hornbyho Fotbalová horečka. Jako malý chlapec se Ben s rozvedenou matkou přestěhoval do Bostonu, kde byl velice osamělý. A tak ho jednoho dne matka svěřila strýci Carlovi, který ho zavedl na baseballový zápas. Ten den se zrodila jeho obrovská láska ke klubu Red Sox, která trvá dodnes, kdy je Benovi třicet… Ben je povoláním učitel a jednoho dne jede s několika vybranými žáky na matematickou exkurzi. Během ní pozná půvabnou Lindsey, která se o ně stará. Mezi oběma mladými lidmi brzy vzniká milostné pouto. Je tu ale potíž: Ben má ještě po strýci předplacená místa na stadionu, kde nepromešká jediný zápas svého milovaného klubu. Lindsey je zase zapálená pro svou práci, v níž si vede velmi dobře a možná ji dokonce čeká povýšení. S Benem začne chodit na zápasy, ale jeho vášnivému nadšení pochopitelně tak zcela nepropadne. Pak nazraje čas, aby představila Bena rodičům. Právě v téže době se ale hrají velice důležité zápasy, na kterých Ben samozřejmě nemůže chybět. A tak odjíždí Lindsey do Baltimoru sama, zatímco Ben s kamarády, kteří jsou stejně jako on posedlí Red Sox, odjíždí na Floridu. Po návratu pokračují společně v návštěvách baseballových zápasů, kde se Lindsey seznamuje s dalšími nadšenci, kteří po léta zasedají na stejná místa na tribuně, aby horlivě povzbuzovali svůj klub, přestože jeho úspěchy nejsou právě nejoslnivější. Pak přijedou rodiče Lindsey do Bostonu a společně jdou všichni čtyři na večeři. Rodičům se sice zdá Ben poněkud divný – nechá si totiž u stolu zacpat uši, aby neslyšel z rádia, jak hraje jeho klub, protože si zápas nahrává – ale když pomůže otci Lindsey proniknout do velmi uzavřeného golfového klubu, vezmou ho na milost. Pak ale jednoho dne přichází Lindsey a nápadem: letí služebně do Paříže a chce, aby ji Ben doprovázel. Ovšem je tu zase stará známá potíž: právě v té době se hraje mimořádně důležitý zápas, na kterém by Ben nerad chyběl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bobby Farrelly a Peter Farrelly.Režisérští sourozenci,kteří svou kariéru rozjeli na více než plný plyn.Ovšem od Já,mé druhé já a Irena jim očividně došlo vše vtipné,originální a vůbec nadstandartní,co mohli nabídnout.Od zmiňované Ireny mají jejich komedie sakra sestupnou kvalitu.Kde je všechen ten hrubozrný,drsný,nebojácný,zábavný humor,ostrý jako břitva?Kde jsou ty skvělé náměty a nápady na nejoriginálnější a nejnekompromisnější komedie,které šli až za hranici lidského vkusu a nehorázně tím bavili celý filmový svět?Mám chuť říct,kde jsou.Přímo tam.S Fanaticky zamilován se Farrelyové již plácají v tom největším hollywoodském romantickokomediálním marastu,kde na sebe všichni milionkrát opakovaně pomrkávají,říkají si zamilované věty o ničem a i přes veškeré problémy si nakonec k sobě již po milionkráte najdou tu stejnou cestičku.Pro me jě Fanaticky zamilován obyčejný snímek s pár omletými vtipnými scénami,s omletou romantickou zápletkou,s výjmečně snesitelnou Drew Barrymore a pro mě naprosto neznámým sympaťákem Jimmem Fallonem,prostě vším,co už znám a o co moc nestojím.Bratři Farrelyové by se nad sebou měli zkrátka zamyslet nad tím co točili na začátku jejich kariéry a co za blafy točí teď. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +příjemná Drew Barrymore, Jimmy Fallon kupodivu překvapil, krásná romantická atmosféra, hezký a dojemný příběh, závěr -možná v průběhu filmu mohlo být víc emocí, takových jako v závěru filmu/// A to jsem se obával, že film o baseballu bude nezajímavý a nudný. Ale obával jsem se úplně zbytečně. Fanaticky zamilován je nádherný film, který se vám bude líbit. Hlavní hrdinové se chovají normálně, nic není přehnané, přitom je to zábavné a krásně romantické. Takové mám rád./// Celkem 84%/// ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Bratři F.opět natočili průměrný film!! Nejedná se o zoufalou nudu, ale v průběhu filmu určitě budete žadonit o nějaké to vzrušení navíc!!! Bohužel film opět doplácí na neoriginalitu scénáře, jedná se pouze o zaběhnutý stereotyp romantických komedií!!...Láďa miluje Máňu, Kája je estébák, zkaženej vzduch.......otázka dne je: Proč se vůbec film točil? Podle mě to bratři a ani diváci neví!! Nic na tom nemění ani sympatická dvojka v podání B.+F. na které je příjemný pohled ( narozdíl od B.+G. ve Slova napsal, hudbu složil:(. Film doporučuju pouze lidem zoufale žadonícím po špetce romantiky!!..40%!! Jednou větou: Kde pak jsou časy Blbího a blbějšího, Něco na té Mary je nebo brutálně ujetého Kingpina?? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Osm let po zdařilé ostrovní filmové adaptaci Hornbyho románu přichází americký remake od bratrů Farrellyových. Děj přesunutý od fotbalu k baseballu by se dal ještě pochopit. Ovšem to, že zmizelo veškeré kouzlo, nadsázka, pravdivost a trefný humor, tak to již ne. Ty tam je i originální "sportovně-deníčkové" vyprávění a sympatický hrdina. Místo toho je zde klasický mustr americké romantické komedie "obohacený" o jeden trapný pokus o humor vedle druhého. Ovšem nejhorší ze všeho je jak byl napsán hlavní hrdina. Místo sympatického učitele a jeho slabosti pro fotbal je tu regulérní ubohý magor, kterého byste k dětem do třídy raději ani nepustili. Místo sympatií vzbuzuje totiž přesný opak. Fanaticky zamilován by bylo neskutečné peklo i bez stínu vynikajícího originálu, v něm je to nepopsatelně špatný a především zcela zbytečný snímek. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Film o baseballu. Pak dloooouho nic. A pak o vztahu dvou lidí. Normálně to snímkům pomáhá, ale v tomto případě se mi vůbec tohle složení nezdá. Zároveň celkově vzato, krom ne mála vtipných glos a směšného(!) Jimmy Fallona, nejde o nic strhujícího. Ba naopak, hlavní zápletka se zdá být spíš uměle vyvolaná a protivná (ano, protivná!) Drew Barrymore zde tentokrát nemá ani možnost nasadit své okouzlující "JÁ". A Red Sox? Hm, dobrý. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Film je remakeom osem rokov starého anglického filmu s totožným názvom Fever Pitch (1997). (genetique)
  • I přes to, že Jimmy Fallon ve filmu ztvárňuje postavu Bena - fanouška Boston Red Sox, ve skutečnosti je herec velikým příznivcem týmu New York Yankees, jednoho z jeho největších rivalů. (Dio_Padre)
  • Film vznikol podľa románu známeho britského spisovateľa Nicka Hornbyho Futbalová horúčka. Bratia Bobby a Peter Farrellyovci, od ktorých sme zvyknutí na drsnejšie, tzv. fekálne komédie (napr. Niečo na tej Mary je), tento raz zostali veľmi umiernení. Posadnutosť hrdinu futbalom sa v americkej snímke zmenila na lásku k jednoznačne americkejšiemu športu – bejzbalu. (ash99)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama