Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Freddy si zašel na plastickou operaci a výsledkem je nový facelift. Oslava 10.letetého výročí mohla klidně dopadnout mnohem líp. Originalitou se nešetří, ale nesympatický mladý hrdina a podivný scénář dělají divy. Kouzlo je to tam a přestože v celé sérii se každý díl vyznačoval trošku něčím jiným. Tenhle je nejdelší a tím pádem se nejvíce vleče. Digitální triky mu přitom vůbec nesluší. Série měla skončit 4. dílem. Sedmička = 35% PS: Ani remake se nepovedl. Nechte proto Freddyho už spát. Do 21. století se už moc nehodí. : N3, N1, N4, N5, N7, N2, N6 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Každá sranda jednou končí. Dokud se však z úspěšné série dají mačkat nějaké peníze, často se konec stále posunuje. A tak ani díly Noční můra 5: Dítě snu (z roku 1989), Freddyho smrt: Poslední noční můra (1991) a Nová noční můra Wese Cravena (1994) nejsou, navzdory třeba názvu prostředního z nich, posledními. Po Nové noční můře se Freddy objevil na filmových plátnech po nějaké chvilce znovu, a to ve snímku Freddy vs. Jason (2003), a v rok nato v kompletním rekmaku prvního z filmů, moderním a akčnějším. Nová noční můra možná chtěla být tributem, poctou, prvnímu dílu, také ji režíroval opět sám Wes Craven, ale nepovedlo se. Na příběhu filmového štábu, který točí Noční můry (takže se zde znovu objeví herci z prvních filmů), se měl kopírovat příběh samotného filmu, kdy se Freddy stane reálnou postavou, zasahující svými vraždenými snovými výpady do průběhu natáčení. Jenže - kdo zhlédl všechny dosavadní filmy, asi bude podobným ozvláštněním na druhou trochu zklamán, protože v podstatě až o takové překvápko nejde. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nancy je mŕtva. Freddy je mŕtvy. Tak jak natočiť ďalšie pokračovanie Nočnej mory s ich predstaviteľmi v hlavných úlohách? Budú hrať samých seba, keďže sa bude prelínať filmový svet so skutočným. To je tak cool, meta a neviem čo všetko. Nápad to nie je zlý. V sérii Vreskot to fungovalo perfektne. Ale tu ešte nie. Síce ma bavilo nachádzať rôzne cameo výstupy hercov alebo producentov tejto série, ktorý si zahrali samých seba, ale to bolo jedným z mála potešení, ktoré tento diel ponúka. Wes sa rozhodol, že tento diel pojme temnejšie. Výsledkom je, že sa Freddy poriadne objaví až vo finále a dovtedy to je strašná nuda. Pomalé budovanie atmosféry bolo otravné, keďže tento svet už dobre poznáme a ľakačky Wesovi nikdy poriadne nešli. Aj úmrtí je tu málo a vykrádajú predošlé diely v ktorých vďaka praktickým efektom vyzerali oveľa pôsobivejšie ako s použitím v tej dobe nedokonalých CGI. Heather Langenkamp mi tentokrát znova nesedela jak bola strašne hysterická. Ešte horší bol ten jej syn, ktorý si celý film myslel, že je Freddy. Do prdele, ja som chcel pôvodného Freddyho. A ani Englund ako Freddy sa mi tentoraz nepáčil. Tá jeho nová maska je hnusná a najviac ma srali jeho oči na ktorých mal debilné kontaktné šošovky. Takže celkovo to je nuda s pár milými cameami. Vzhľadom na to, že je tento diel dejovo mimo série, tak je vlastne zbytočné s ním strácať čas. 4/10. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl sice nemá takové hodnocení, ale mě se líbil. Wes Craven je tvůrcem prvního dílu a pořád si myslím, že jedině on ví jak by dál měla noční můra pokračovat. opět se tu setkáváme i Heather Langenkamp. I samotný Cravern si zde zahrál. Freddy spíše ale působil jako démon než noční můra. Mě se ale líbil i v tomhle podání. Robert Englund je nezaměnitelný a hlavně díky němu je noční můra pořád dokonalá. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Wes sa vratil, aby zakoncil seriu, ktoru pred rokmi zacal. A urobil to s ozajstnou paradou! Atmosferou sa film vracia k prvemu dielu a preto sa tu nedockate ziadneho humoru, je to cistokrvny horor. Spaja v sebe stare s novym. Znova som dostal porciu skvelych snovych scen, ktore ma podobne ako v jednotke uspesne pletu a nechavaju na pochybach, co je vlastne sen a co realita. Dockate sa starych znamych tvari, hlasok a citacii, film vsak svojich predchodcouv nevykrada, ale im vzdava hold. Cely scenar je vysperkovany podobnymi drobnostami, ktore skvelo ozivuju atmosferu. Cele je to zabalene vo vybornom originalnom pribehu, ktoreho rezia a scenar daleko prevysuju svojich predchodcov, a dovolujem si tvrdit ze aj uplne prvy diel. Freddy dostal novy slusivy look, avsak stale je to ten stary krvilacny bastard, sipajuci hlasky jednu za druhou. A s radoustou som zistil ze film je skutocnym hororom, dokonca jednym z najatmosferickejsich a najmrazivejsich ake som videl. Ziadny humor, ziadne nadsadene vtipky. Toto je skutocny HOROR. Freddy je hrozostrasnejsi a zlovestnejsi ako kedykolvek predtym. A este trosku mimo misu - neprijemne bolo pre mna zistenie, ze jeden z mojich najoblubenejsich hororov - Verbinskeho Kruh, v istych veciach kopiruje tento film takym sposobom, az je to nechutne. Ale preco som vlastne prekvapeny....je to predsa Hollywood. (9/10) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • V titulcích je jako představitel Freddyho Kruegera uveden on sám, přestože ho hrál Robert Englund. (facojurka)
  • Severoamerické tržby byly 18,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 19,7 mil. (NIRO)
  • Pracovní názvy filmu byly A Nightmare on Elm Street 7: The Ascension a A Nightmare on Elm Street 7: The Real Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama