Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Smutne priznávam, že knižnú predlohu nepoznám a po dopozeraní tohto paškvilu po nej ani siahnuť nemienim. Film som si púšťal v domnení, že pôjde o dobrodružnú snímku (ako je uvádzané), ovšem dostal som len kvázi filozofický guláš o prenose energií a chápaní podporený vizuálnym spracovaním ála obrázky zo Strážnej Veže. Niektoré zábery mi pripadali gýčové ako maľby krajiniek z poľskej tržnice a repliky ako: "Vidíte ten Filodendrón? To je opak snahy niečo ovplyvňovať. Príjmite ten ker a nasajte ho do seba" sú podľa racionálne zmýšľajúceho človeka pomaly na ústavnú liečbu. Už sa teším, ako tento sektársky paškvil vytriem z disku nadpozemskou rýchlosťou a kategóriu "duchovný dobrodružný film" asi dlho nechám na pokoji. ()

Telemachus odpad!

všechny recenze uživatele

Zase se ten film ke mě bumerangovým efektem dostal, tak jsem říkal, že tomu teda ještě dám šanci, byť se mi před deseti lety výrazně nelíbil. Taky jsem si říkal, že „přeci všichni ti skvělí herci nemohli hrál v totální ********“. Mohli. - Dialogy jsou založené na víře v kreacionizmus skrze člověka, a na fanatické křesťanské víře jako takové. Nejstrašnější na celé věci je, že takhle někdo v reálu asi opravdu uvažuje a i se tak se svými druhy baví. - Svatozáře na starých vyobrazeních jsou ve skutečnosti aury. - Máme skvělý nový výklad víry a opět ho vnutíme všem. I tobě! - „Jeho jméno je otec José.“ - Církev, jméno, funkce, dada... - Peruvian mission, 1700 AD - Všichni dokonalí árijci a jedna peruánská holčička. Right... - „Musíme najít jeho chatu v džungli“ (kterou btw nedokáže lokalizovat peruánská armáda (což jsou zlí ateisté)) se později ukáže být luxusním resortem odhadem za $3 miliony a příjezdovou cestou pro 6 pick-upů. Ale ano, nějak se to slučuje s mojí představou skromnosti církve :) - Co dialog, to absurdní blábol: „Musíme energii hlavně dávat, za všech okolností“ | „Ano, to je 6. zjevení.“ - Takhle jsou schopní si povídat, když je honí týpci s kulomety. - Vrcholem pak bylo objevení „nebes“, neboli „ráje na zemi“, který je skutečně na zemi, stačilo k němu dojít. Vstupenkou do něj byl stav mysli, při kterém jste pro peruánskou armádu neviditelní a příroda kolem vás získá jasnější barevný filtr. Takové to, co dělala Kes ve Voyageru. - A když ztratíš fokus, Bůh se na tě vysere a dostane tě peruánská armáda. Pešek. Ale novodobým misionářům vyhnání z ráje nevadí, neboť o něm můžou „hlásat pravdu svým ovečkám“. ||| UÁÁÁÁÁÁÁ! Nikdy jsem necítil potřebu rituálně pálit DVD disk. Nikdy až do teď. ()

Reklama

Kracken 

všechny recenze uživatele

Ano, myšlenka dobrá ale jako film špatné. Při sledování jde vyloženě cítit že se předlohy chopili vyloženě špatní lidé. Režisér i samotní herci stojí za starou belu, což je škoda. Film tak působí směšně a amatérsky. Na knihu se chystám a věřím, že proroctví které se pomoci filmu marně pokoušel přenést Armand Mastroianni na diváka, bude účinější. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Naivní a prostoduché ... což by se i dalo akceptovat - do určité míry. Ale všeho moc škodí. VELICE naivní a VELICE prostoduché, takže ve výsledku lehce retardované. K proroctví i k víře je třeba přistupovat nanejvýš opatrně, promyšleně a s citem, jinak můžete lehce stvořit pramálo důvěryhodný blábol, s jehož pomocí sice vcelku spolehlivě otrávíte blíže neurčený počet diváků, ale ani proroctví, ani víře a vůbec čemukoli pozitivnímu nikterak nepomůžete. P.S.: 1) Dlouho jsem uvažovala alespoň o 2* ... za snahu - byť neumělou, závěr bohužel úspěšně zazdil i to málo, co zbývalo; 2) Dobře mi tak - začátek jsem viděla víceméně díky jakémusi extrémně zlomyslnému zásahu vyšší moci ... či snad jen díky nějakému nešťastnému, politováníhodnému omylu - a potom už jsem od TV obrazovky neodešla ... pochopitelně - poněvadž jsem přece potřebovala zjistit, jakže to celé dopadne !!! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený z nových žlutých autobusů, tak jsem hned listoval v seznamu nabízených filmů, nepřekvapilo mě, že jsem 75 procent z nich viděl, ale i tak jsem měl příjemný pocit. Zvolil jsem pro mě neznámý snímek se seriálovými hvězdami z Gossip girl a Prison Breaku a zvolil jsem zatraceně špatně. To už bylo lepší po očku sledoval u sousedů Pařbu ve Vegas a A-team. Netušil jsem, že k této příšerné a nudné slátanině existuje literární předloha, o jejíž větší kvalitě rozhodně nepochybuji. Snad si příště ve Fun and Relax vyberu lépe anebo zvolím nějakou jistotu s Bradley Cooperem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama