Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů které jsou vlastně poselstvím..Přátelé tady přeci nejde o nějaké dogmatické náboženství ale o nás samotné..O naše vztahy k vědění i o zkostnatělé chápání našeho žití..Žijeme v temnotě aniž by jsme si ji uvědomovali že to co každý den musíme vykonat je vlastně vězení..V tom je tento film jako jeden z mála vyjimečný... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený z nových žlutých autobusů, tak jsem hned listoval v seznamu nabízených filmů, nepřekvapilo mě, že jsem 75 procent z nich viděl, ale i tak jsem měl příjemný pocit. Zvolil jsem pro mě neznámý snímek se seriálovými hvězdami z Gossip girl a Prison Breaku a zvolil jsem zatraceně špatně. To už bylo lepší po očku sledoval u sousedů Pařbu ve Vegas a A-team. Netušil jsem, že k této příšerné a nudné slátanině existuje literární předloha, o jejíž větší kvalitě rozhodně nepochybuji. Snad si příště ve Fun and Relax vyberu lépe anebo zvolím nějakou jistotu s Bradley Cooperem. ()

Reklama

snob

všechny recenze uživatele

Proč, bože, proč je má duše tak cynická? Povedená parodie na duchovní život člověka. Tak zjednodušené. Smysl života z Chvilky pro tebe. A v příštím čísle se dozvíte jak upéct středobod vaší existence. Ne, v lednici nebude. Na dřeň obnažená pravda o smyslu života. Pokud vám nedojde teď, smiřte se s tím, že jste odepsaní. Vidíš blikat květenu před barákem? No tak s chutí do toho. Smrt je tvou spásou. Rozsvítíš se jako žárovka a našel jsi smysl života. Ne, opravdu jsi ho neměl hledat v Playstationu 1. Haha, ne, ani v tom druhém. Příště si zarazím do prdele kolík a dojdu jiného a lepšího duchovního osvícení. Kopulace mezi blbostí a debilitou v tomhle filmu byla neskutečná. A ano, knihu jsem četl, takže jsem i věděl o co ve filmu vlastně jde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Amatérština z toho čouhá všude - mizerní neherci i "herci", dějová linie naprosto zmatená a zmateně podaná, nějaké to poselství aby z toho člověk rýpal špendlíčkem a ještě s nápovědou. Ale ona je podobně zmatená i kniha, jako by autor se chtěl svézt na moderní new age vlně a vlně mystiky přírodních národů a něco na tom vydělat (což se mu nejspíše podařilo), ale ani výpovědí, ani zpracováním to nemá na víc než kterýkoliv večerníček. Přesně, jak tu někdo napsal - popduchovní kulturno. Je mi jen líto Jürgena Prochnowa, kam to zas vlezl, takový charismatický herec a bere kvůli obživě každý štěk. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kvazináboženský blábol se samochválně deklarovaným rádobyhumanistickým poselstvím (nebo spíše pózérstvím) - ryzí popduchovní kulturno pro všelijaké ty alternatívní >hledající< blouznivce na přelomu milénia v tom našem napapaném a pomateném euroatlantickém civilizačním okruhu... :-// . . . Ryze jako audiovizuální dílo natočeno pak otravně podbízivou televizní formou - asi jako oddechová záležitost pro fandíky zmiňovaného stejnojmeného >bestselleru< (sic!)... Takže v důsledku nakonec jen laciný (formou i obsahem) film. A opravdu si netroufám říct, zda BOHU ŽEL... :-( . . . Ta jedna hvězdička pak budiž dána kameře - hlavně za ty záběry přírodních scenérií (tedy jen ty opravdu přírodní a přirozené) - - - - - (Poprvé viděno na dvd 6.6.2008, komentář zde jako 11tý - 6.6.2008) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)

Reklama

Reklama