Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

VOD (1)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Shit 

všechny recenze uživatele

První hodina je fakt skvěle zábavná, i když to neni vyloženě komediální horor, ale díky sado maso fotříkovi a pohodový trošku hororový atmosféře to utíká jakoby nic a baví to, dokonce mi ani nevadil 13ti letej hlavní hrdina a to už je co říct, protože mi většinou pijou krev, jenže jakmile se film přehoupne do svý poslední třicetiminutovky a z vystrašenýho kluka se stává metr dvacet vysokej tvrďák, co si tam zápasí se psem nebo s dvoumetrovým fotříkem a odmítá utéct, protože si to s nima ještě dost nevyřídil, tak sem měl chuť to vypnout, jelikož sem správně vytušil, že lepší už to nebude. Nicméně nestalo se, dokoukal sem to, nadšenej sem nebyl, ale ani nijak zhnusenej, protože to tam aspoň zachraňuje psycho fotřik, kterej tam buď pobíhá v sado maso oblečku s brokárnou a demoluje dům a nebo porcuje nezvaný návštěvníky v řeznickým úboru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Som celkom prekvapený, ako ma film bavil. Wes Craven sa mi zas trafil do môjho vkusu. Je to uletene, sem-tam vtipne a šialená rodinka je fakt šialená. Keď tam začal pobehovať tatino v latexe, to bolo nielenže zaujímavé ale i dosť vtipne. Zato mamina sa s tým nesrala. Parádne uchylná dvojica v dome, ktorý skrýva nejedno temne tajomstvo. Je tu par rušivých elementov ako napríklad ten malý chlapec, ktorý vždy zázrakom prežil alebo to, že je tu veľa postav, ktoré tu vobec byt nemuseli. Potom je tu príbeh, ktorý tiež nie je dokonalý a dá sa na nom nájsť veľa chybičiek krásy, ale mna bavil, tak mne takto aj vyhovoval. Ďalším pozitívom je len sedemnásťročná A.J.Langer, ktorá bola nielen sympatická, ale aj jej výkon bol bravúrny  a verný. Ja som sa bavil a tak som aj nadmieru spokojný. Tentokrát Wes Craven nesklamal. Silné 4*. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Proboha to byl divnej film. Dva naprosto vyšinutý dementi kradou a zohavujou děti, ze kterejch vyrostou zombíci nebo něco na ten způsob. Horor/Komedie, to taky moc nesedí. Bacích scén je minumum, lekačka žádná, vtip ani jeden. Navíc nezajímaví herci a celkový příběh nestál za nic. Jediná hvězda je za Špačka. Ten se mi tam jako jeiný líbil. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

O čom, do pekla je táto perverzná a bizarná úchyláreň ? Namiesto toho, aby točil ďalšie diely fenomenálnej NOČNEJ MORY alebo kvalitných filmov typu HAD A DÚHA, nevie Craven odolať svojmu vskutku špecifickému ( = )zvrátenému ) zmyslu pre humor a vracia sa aj v pokročilejšej fáze svojej kariéry k témam, a hlavne ich stvárneniam, ktoré sú nezabudnuteľné, hoci sa za to človek skoro hanbí. Sú totiž provokujúce, iritujúce, debilné, bizarné, nemožné, nehorázne... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Craven ma sice par dobrejch kousku, ale jinak od nej pro jistotu nic moc neocekavam. A tentokrat me prijemne prekvapil. Sice to neni nejakej nervydrasajici horor, ale o to se ani nesnazil. Takze krome toho, ze to je misty sympaticky brutalni, sem tam napinavy a ma to fajn atmosferu, zaroven je to taky slusna zabava. Cely je to zkratka taky trochu uchylna cerna komedie, ale nastesti nic trapnyho. Herci jsou celkem fajn, Twin Peaksovskej McGill prijemne prekvapil, jen ti lide pod schody tu jsou tak trochu zbytecny a slouzi jen jako takova kulisa, film by si ale klidne vystacil s dvojkou sourozencu a jejich vzteklym coklem. Proste slusny 4*. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Inspirací k natočení filmu byl pro Wese Cravena skutečný příběh ve zprávách o rodičích, kteří své děti drželi v domě a neumožňovali jim kontakt s vnějším světem. (Chatterer)
  • Herec Sean Whalen hrál postavu Roache ve věku 26 let. Jeho postavě ve filmu přitom bylo zhruba 15 až 16 let. (ČSFD)
  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama