Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ak chcete vidieť ako šialený otec striela s brokovnicou po chodbách domu, a pred ním uteká malý chlapec aby sa schoval pred nebezpečenstvom a zachránil si tak svoj život, vtom prípade neváhajte a tento film si pozrite. Ibaže zachrániť si svoju kožu pred masochistyckým pakom, bláznivou ženou, nepadnúť do rúk kanibalom a pritom všetkom ešte stihnúť utiecť pred psom, ktorý je dobre vycvičený a ktorý by vás svojim čuchom vypátral, kebyže ste aj samom dne pekla. Účel Cravena bol splnený, dočkali sme sa hororovej atmosféry, pár brutalít a nakoniec sme si mohli vychutnať krásny koniec, aký by ste len tak v inom filme nezažili 100 percent. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie? Ale kde pak. Ani jednou jsem se nezasmál, natož abych se lekl, či snad byl hrůzou bez sebe! Co je na tomto filmu dobré? Ehm... Jak tak uvažuji, asi nic. Snad jen pár rádoby drsných hlášek od velkého, malého černého hrdiny. "Nechci tě zabít, ale udělám to, protože se mi moc nelíbíš" :-) To snad hovoří za vše... ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Strašlivej škvár to je. Slátanina plná konin. Nejvíc mě neustále dokolečka rozesmával ten černoušek Bubu, co má černou hubu, kterej neustále žvatlal tak kůlovatý hlášky a drsný kecy, že Arnie je proti němu nula a vůbec se choval jak největší kápo. Prostě si představte to nejdrsnější, co kdy říkal jakejkoliv klaďas v akčňáku a pak to strčte tomuhle klučíkovi do pusy. Celkove se mi to zdálo spíš jako příprava na Vřískot, takovou tou nesmrtelností zloduchů a "humorností". Několikrát je praštili, švihli něčím po hlavě a ono nic. Po chvilce temnoty přišlo vzplanutí smíchu a pak zas temno. Taky to psisko se mi vůbec nelíbilo (chápej práce trenéra a rejži). Navíc má celej film takovou skoro až absurdní atmosféru, fraškovitou a na první pohled je vidět, že to nikdo nebral vážně. Prostě se mi to nelíbilo a Wesovi na chuť nepřijdu pravděpodobně nikdy. Zatím co jsem od něj viděl, to mě nezaujalo, včetně vřískotů (ty ale byly aspoň realističtější a nadsázka tam není tak divně nadsazená). ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Proboha to byl divnej film. Dva naprosto vyšinutý dementi kradou a zohavujou děti, ze kterejch vyrostou zombíci nebo něco na ten způsob. Horor/Komedie, to taky moc nesedí. Bacích scén je minumum, lekačka žádná, vtip ani jeden. Navíc nezajímaví herci a celkový příběh nestál za nic. Jediná hvězda je za Špačka. Ten se mi tam jako jeiný líbil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Videl si Spencera?“ – „Áno.“ – „A našiel niečo?“ – „Niečo našlo jeho.“ Pri kompletizácii tvorby Wesa Cravena by ste mohli dopadnúť aj horšie (KRUTÉ OČI HÔR, SHOCKER, UPÍR V BROOKLYNE). Ale aj lepšie (NOČNÁ MORA V ELM STREET, VRESKOT 1 - 2). Nápadmi natrieskaní ĽUDIA SPOD SCHODOV patria skôr do jeho priemernej filmografie (NOVÁ NOČNÁ MORA, VRESKOT 3). Nie je to zlé, ani dobré, zato je to dlhé a hodili by sa kvalitnejší herci (ústredná mužská záporná rola si koledovala o Brucea Campbella). Komediálne bizarný (chlapec v stene) nádych tomu neprospel. Ale kvôli množstvu nápadov sa nebudete nudiť. Len čo vás prestane baviť šialený párik, príde šialený pes alebo „zombies“. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)
  • O roli týraného sklepního dítěte přezdívaného "Špaček" se ucházela Hilary Swank. (Alfréda)
  • Inspirací k natočení filmu byl pro Wese Cravena skutečný příběh ve zprávách o rodičích, kteří své děti drželi v domě a neumožňovali jim kontakt s vnějším světem. (Chatterer)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama