Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Craven ma sice par dobrejch kousku, ale jinak od nej pro jistotu nic moc neocekavam. A tentokrat me prijemne prekvapil. Sice to neni nejakej nervydrasajici horor, ale o to se ani nesnazil. Takze krome toho, ze to je misty sympaticky brutalni, sem tam napinavy a ma to fajn atmosferu, zaroven je to taky slusna zabava. Cely je to zkratka taky trochu uchylna cerna komedie, ale nastesti nic trapnyho. Herci jsou celkem fajn, Twin Peaksovskej McGill prijemne prekvapil, jen ti lide pod schody tu jsou tak trochu zbytecny a slouzi jen jako takova kulisa, film by si ale klidne vystacil s dvojkou sourozencu a jejich vzteklym coklem. Proste slusny 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ľudia pod schodami síce nepatria medzi najlepšie dielka Wesa Cravena, čo však neznamená, že by nemali čím zaujať a pobaviť. Samozrejme ide tu o nejaký ten sociálny komentár, môžete si dosadiť za oných ľudí pod schodmi trebárs etnické menšiny, ale možno aj samých seba, ako otrokov systému, ktorých vedú tí niekde nad vami, nad suterénom. Tiež sa občas cítite ako živé mŕtvoly? Plus rodinné násilie, únosy, atp. Čo sa týka zábavnosti, tak ide skôr o slušný priemer, žiadna scéna mi nijak zvlášť neutkvela v pamäti, ale má to celé slušné tempo, švih a tú správnu béčkovú atmosféru. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Craven to má v paži. Originální námět o pozoruhodně obrovském baráku a vyšinuté rodině se záhadným tajemstvím ve sklepě. Napětí šlape od začátku do konce, byl jsem fascinován různými pastmi i chodbami, otec v černém oblečku byl správný magor a matka správně zvrhlá fena. Překvapilo. Fajn jednohubka .75% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wesley Earl Craven vybudoval pevné základy svojej režisérskej kariére, keď natočil kultové snímky "Hory majú oči" a "Nočná múra z Elm Street". To ho vystrelilo medzi špičku horrorových filmárov. Nezaspal však na vavrínoch a pokračoval v točení nevšedných, originálnych snímkov. Jedným z nich je aj film "Ľudia spod schodov" (The People Under the Stairs), ktorý podľa vlastného scénara zrežíroval v roku 1991. Tento bizarný titul o jednom zvláštnom dome a ešte zvláštnejších obyvateľoch, ktorí v ňom žijú, je neprávom opomínaným produktom z dieľne tohto významného amerického horrorového režiséra. Cravenovi "Ľudia spod schodov" stoja za pozornosť. **** ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Přestože postava Alice měla 12 let, herečce AJ Langer bylo v době natáčení 17. (Chatterer)
  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama