Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co jsem od Excision čekala. A ještě obtížněji se definuje, co jsem dostala. Zatímco zpočátku film sází na nadsázku a psychicky narušenou hrdinku, v závěru už zbývá jen psychicky narušená hrdinka. I když oni tam jsou narušení úplně všichni...To filmu láme vaz, protože Pauline (a zbytek magorů) to zkrátka celé neutáhne. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že všichni od tohoto filmu čekali úplně něco jiného. Já taktéž. Nakonec to ale nebylo až tak hrozné. Mé očekávání to teda nesplnilo, ale v závěru jsem dostala trochu té perverzity i dobrého humoru. Je až s podivem, že dokázali z AnnyLynne udělat tak příšerně odpudivou a psychotickou podivínku, ale svoji roli hrála obstojně. Za tento rok zatím nejnezařaditelnější film. K dokonalosti ale ještě trochu chybělo. ()

Reklama

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá Excision přeložit jako vyříznutí či odejmutí, tak to přesně pasuje k povaze filmu. Paulína se odejmula rodičům i škole. Její uhry vskutky bily do očí a její obočí se příjemně rozrůstalo po čele. Je zvláštní jak skvěle, co by hnusačka, se AnnaLynne McCord dokázala v roli usadit. No a pak je tu otázka...může léčit náboženství?? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MILÝ BOŽE, JE TU JEDNA VĚC, O KTERÉ JSEM PŘEMÝŠLELA. DĚLÁM HODNĚ BLÁZNIVÝCH KRAVIN, ZATÍMCO JSEM SAMA…“ /// Láska má mnoho podob. I ta autoerotická… Pauline je teenager s profilem psychopata a je nemožný ji milovat. Snímku vládnou její zvrhlý krvavý fantasie, který ho dělaj nejen víc barevným, ale hlavně zvláštně úchylným. Navíc se natají tím, že bude spolíhat na závěrečnou pointu. Dobře zmáknutá bizarnost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vzrušuje mě pohled na použitou vložku. (Ne, nejedná se o zámečnický učiliště…) 2.) Chci bejt (nebo už jsem) divná/divnej. 3.) Thx za titule ,,verus.1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulin je svojská dospievajúca slečna ktorú v čase puberty "prenasledujú" úplne odlišné myšlienky ako u jej rovesníčok. Najmä v čase spánku prepadá nekrofilným víziám počas ktorých dosahuje nevídaného orgazmu. Kým každé z dievčat chce prísť o panenstvo počas romantických chvíľ s milovanou osobou, Paulin sa túži stať "ženou" počas menštruácie. Neľahké obdobie prežíva aj vo vzťahu so svojou puritánskou matkou, ktorá sa z nej snaží vďaka mnohým aktivitám vychovať vzorového jedinca. Paulin však zaujíma jediná vec. Ako sa stať chirurgom, ktorý dokonale pozná ľudský organizmus, aby tak ... Veľmi zvláštny snímok obohatený o niekoľko fakt vtipných dialógov, ktoré "Excesion" príjemné osviežili. Divák by však mal vedieť, že sa nejedná o klasické spracovanie hororu, ktoré rozhodne nesadne každému. Aj keď sa objaví pár gore záberov, v 3/4 snímku ide skôr o vyobrazenie krátkych útržkov chorých predstáv chorej hlavy hlavnej hrdinky, bez mimoriadnej vizualizácie. Dá sa povedať, že miestami dokonca až umelecky poňaté. Záverečné rozuzlenie síce maximálne pritiahnuté za vlasy, no zato skutočne hororovo myšlienkovo obsiahnuté. Sám za seba môžem povedať, že mne tento film sadol - 60%. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama