Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Opice Wesi? :-D Tenhle nadhodnocený,netalentovaný ´´ guru ´´ hororu,který mi už roky leží v žaludku jako vřed,by se měl vyříznout,zahrabat a na jeho ichtylní filmy zapomenout.Na Shockera sem se těšíl už léta,vždycky mě zajímala poprava vězně,který přísahá že se vrátí a potom krutě řádí v ulicích města.Počáteční zajímavá atmosféra,je postupně zadupána tak kreténskym scénářem a vypatlanými dialogy,že se musíte jen neskonale smát Crawenově senilitě,která u něj evidentně přetrvává už od raných let jeho filmového tvoření.Peter Berg se snaží z té grotesky vybruslit se vztyčenou hlavou,ovšem potom co nelogicky a imbecilně jedná se svým otcem,žačne imbecilně jednat neustále a duch jeho zemřelé plný světla a lásky,pobíhající jak sjetá dredařka na Trutnově mile hne žlučí.Crawen z toho mohl udělat atmosferický psycho krvák,zvolil si ovšem cestu ujeté a vypatlané komedie,s příšerným scénářem a debilními efekty.Dávám jednu,za super hlášky toho vyjeblýho vraha a za super nasranou holčičku v bagru :-D Jinak sračka první kategorie a další z dlouhé řady důkazů,že Wes Crawen je mizerný patlal,kterému to spousta blbečků žere i s hákem v hubě...shit 10% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ohromně zábavné béčko s výborným Peterem Bergem v hlavní roli. První detektivně-vyvražďovací půlka je skoro na čtyři hvězdičky, ale pak se na scéně objevila ta digitální ženská, do toho nastoupil vrah ve stejném provedení a já jsem přestal stíhat. Ale minimálně za nasranou holčičku v buldozeru si to aspoň těch 50% zaslouží. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wes Craven vždy patřil k mým oblíbeným režisérům, ale především svými staršími filmy. Přestože se tento film zprvu skutečně tváří jako slasher a mrtvol je tu celá hromada, postupem času začal film stále více sklouzávat ke scifi a tato kombinace se ukázala býti dost špatným krokem. Zvláště když se konec proměnil v hrůznou fantasmagorii, která mi pokazila do té doby docela povedený prožitek z filmu. Už alespoň vím, kde se inspirovali tvůrci filmu Lawnmower Man 2 (Trávníkář 2). Přitom prvotní kriminální zápletka sebou přinesla i slušnou dávku ponuré atmosféry. Což mělo něco do sebe a já si sledování filmu opravdu užíval. Mitch Pileggi totiž ztvárnil šíleného vraha docela přesvědčivě a chvílemi naháněl i hrůzu. Troufám si říci, že do chvíle než proběhla scéna s elektrickým křeslem, byl Shocker téměř bezchybnou záležitostí. Jenomže potom začalo ono přeskakování z těla do těla a skutečně se dostavila jistá forma křečovitosti. Jakoby scénáristovi došel dech a nedokázal vypotit již pořádnou myšlenku. Některé situace ve kterých se musel Jonathan utkat s lidmi, do kterých se dostal vrahův duch, vypadaly dost trapně. Navíc začala trpět i samotná atmosféra, která chvílemi kvičela jako prase jdoucí na porážku. A to nemluvím o tom humusu v podobě cestování napříč televizními kanály. V těchto chvílích jsem měl neskutečnou touhu, to prostě vypnout. 50% ()

erl 

všechny recenze uživatele

O můj bože! Craven tehdá chytil (opět) špatnou chvilku. Shocker je zmatená a nelogická patlanina. Málokdy mě nějaký film tak rozčílil. Tady nefunguje absolutně nic. Trapný hrdina , ubohý padouch , špatně vystavěný děj a podivná režie. Trochu se to stylem podobá geniální noční můře ale jinak se ty dva filmy nedají porovnat. Očekával jsem mnoho a nedostal nic... ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být celkem lepší film nebýt hloupých a výrazných nelogičností (proč se pronásledovaný snaží vylézt zrovna na jakousi věž?, a jak to že se do něj shocker netrefí na těch pár metrů?, jakto že při přeskakování z obrazovky do obrazovky a při souboji mladík vytáhne šňuru od TV ze sítě a shocker prorazí hlavou obrazovku a ta začne po rozbití házet jiskry i přes to že není v elektrické síti?). Konec se zdál být tak trochu pohádkový. 45% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Základní myšlenkou Wese Cravena bylo vytvoření nové série po vzoru ságy Noční můra v Elm Street. Pro finanční neúspěch však zůstalo jen u jednoho filmu. (Terva)
  • Film byl natočen za deset týdnů a s nízkým rozpočtem. Wes Craven uvedl, že toho bylo dosaženo díky malému štábu a málo známým hercům. (ČSFD)
  • Ve filmu si malou roli zahrál kytarista skupiny Alice Cooper Kane Roberts, a to jednoho ze stavebních delníků. (Terva)

Reklama

Reklama