Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

choze 

všechny recenze uživatele

Film jménem SHOCKER s obrázkem zatvrzele se šklebícího rabijáta ve vězeňském mundůru popravovaného na elektrickém křesle na obalu videokazety a se sloganem MASOVÝ VRAH HORACE PINKER BYL POPRAVEN NA ELEKTRICKÉM KŘESLE. A TO HO PĚKNĚ NAŠTVALO! prostě nemůžete ve videopůjčovně ignorovat. SHOCKER je poctivý cravenovský průměr se zřetelnými ozvuky NOČNÍ MůRY NA ELM STREET (prolínání skutečnosti a snu, další cool zabiják, který se po své popravě vrací v metafyzické podobě, z níž ho při finálním souboji hlavní hrdina vytáhne do svého světa) a řadou později známých seriálových herců. Jak už to u Cravena bývá zvykem, film je dost brutální a krvavý (byl také mnohokrát přestříháván kvůli přístupnosti) a zároveň i naivní a záměrně nadsazený. Craven se tu také tradičně mihne, plus se tu objeví i jeho dcera Jessica a představitelka Nancy z NOES, Heather Langenkamp. Vrah přeskakující z těla do těla, přitom často do těla hrdinovy blízké osoby, připomene pozdějšího a decentnějšího ANDĚLA SMRTI s Denzelem Washingtonem, krásně béčkové finále s honičkou televizními kanály a soubojem s dálkovým ovladačem zase Svěrákův AKUMULÁTOR 1. Jeden z těch lepších Cravenů. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Opice Wesi? :-D Tenhle nadhodnocený,netalentovaný ´´ guru ´´ hororu,který mi už roky leží v žaludku jako vřed,by se měl vyříznout,zahrabat a na jeho ichtylní filmy zapomenout.Na Shockera sem se těšíl už léta,vždycky mě zajímala poprava vězně,který přísahá že se vrátí a potom krutě řádí v ulicích města.Počáteční zajímavá atmosféra,je postupně zadupána tak kreténskym scénářem a vypatlanými dialogy,že se musíte jen neskonale smát Crawenově senilitě,která u něj evidentně přetrvává už od raných let jeho filmového tvoření.Peter Berg se snaží z té grotesky vybruslit se vztyčenou hlavou,ovšem potom co nelogicky a imbecilně jedná se svým otcem,žačne imbecilně jednat neustále a duch jeho zemřelé plný světla a lásky,pobíhající jak sjetá dredařka na Trutnově mile hne žlučí.Crawen z toho mohl udělat atmosferický psycho krvák,zvolil si ovšem cestu ujeté a vypatlané komedie,s příšerným scénářem a debilními efekty.Dávám jednu,za super hlášky toho vyjeblýho vraha a za super nasranou holčičku v bagru :-D Jinak sračka první kategorie a další z dlouhé řady důkazů,že Wes Crawen je mizerný patlal,kterému to spousta blbečků žere i s hákem v hubě...shit 10% ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jasné, Horace Pinker je modelovaný podľa Freddyho vzoru, len je viac "dirty" a naozaj odporný. Krvi je tu dosť, film sviští a je kreatívny ako obrazovo, tak nápadmi. Možno trošku zostarli akurát digitálne efekty, ale to pridáva "nostalgia faktoru".Vo VHS časoch trošku podceňovaný, a povedzme si úprimne, nie tak dobrý film ako NOES, ale v dnešnej dobe zasa možno trošku nedocenený film. Ale ak mu dáte znova šancu, (nielen) old school horor fandom sa dozaista odmení kvalitnou hororovou zábavou. A soundtrack, rockový, metalový aj originálny filmový je super! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Při naháněčkách se Shockerem a jeho zajímavými výměny těl (ačkoliv tu už podobný nápad byl a nelze se nepozastavit nad jednou věcí - Proč každé jeho nové tělo musí kulhat? To se spolu s jeho myšlením přenáší do nového těla i jeho fyzické nedostatky?) to ještě jde, ale v momentě, kdy filmem začne vířit vodu duch zemřelé dívky a postavy probíhají televizním programem, jde vše do kopru a už se to dá brát jen jako velmi nechtěná komedie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z béčkových osemdesiatkových nasledovníkov Nočnej mory, ktorým Craven nedokázal nadviazať na jej kvality. Úvodných 40 minút je vcelku slušný urban temný triler, ale s až príliš primitívnym násilníkom a až príliš trpiacim policajtom, ktorému sa udejú snáď všetky tragédie, aké si viete predstaviť. Zatiaľ ale stále relatívne dobre, pretože čo sa začne diať následne, je jeden z najväčších WTF aké boli kedy nakrútené a je jedno, nakoľko chcel byť Craven ultra-meta a vtipný, ono je to aj tak celé na smiech. Je potom otázka, či film vnímať ako guilty pleasure, alebo iba ako extrémne zvláštny nepodarok. Vzhľadom na to, že nič podobné v akomkoľvek zmysle, ako záverečný fight naprieč dimenziami som nikde inde nevidel, tak hodnotím ako hodnotím. Na Shockera skrátka nikdy nezabudnem, len Craven by sa nemal radšej dozvedieť prečo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Poslední film z cyklu hororů o vrazích, kteří vstali z mrtvých po popravě na elektrickém křesle. Předchozími snímky byly Věznice (1987), Destroyer (1988) a The Horror Show (1989). (ČSFD)
  • Ve filmu si malou roli zahrál kytarista skupiny Alice Cooper Kane Roberts, a to jednoho ze stavebních delníků. (Terva)
  • Vedle Wese Cravena si ve filmu zahráli i jeho dvě děti. Dcera Jessica ztvárnila úřednici a syn Jonathan jednoho z posedlých hostitelů. Jonathan Craven se také podílel na některých vizuálních efektech. (Terva)

Reklama

Reklama