Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh pokladajúci viac otázok než tých odpovedí. Dlhý, smutný a viac zdĺhavý než je nutné a miestami celkom dosť nudný. Príbeh rozprávajúci o tom, že keď sa zbavíte veľmi ťažkého bremena, bude človeku hneď lepšie, nie je tým, čo by som označil za zábavné ani dojemné, ale iba zvláštne. Snímka postráda dej, nejaký ten spád, alebo čokoľvek, čo by ho nejako oživilo. Filmy, ktoré sa snažia vyzerať čo možno najviac ako realita všeobecne nemusím. Každý skutočný zážitok je potreba nejako spracovať, aby z neho mohol vzísť kvalitný film alebo knižka. Jediným pozitívom sú dobré herecké výkony, ale zvyšok je jedna veľká nuda. Toto nie je dráma a už vôbec nie komédia. Väčšinu filmu sledujem protivného rozmaznaného mentála, ako robí bordel a blbosti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Dívám se na klip písničky I´m Gonna Be a říkám si, že to bude určitě dobrý film. Johnny Depp zase předvedl jak je neskutečně dobrej. Kdyby to nemělo tak super konec a super písničku a J.D., nevím, nevím jestli by to byly 4*. Taky bych chtěla takovýho hodnýho kluka jako je Sam. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volala Joon, že vám došel pudink ... a policie to může potvrdit." Obvykle se dívám na filmy, v nichž se dá alespoň jedna osoba označit za normální. Tentokrát jsem však potkal komplikovaným životem disponujícího Bennyho, bláznivou patlalku Joon, v pokeru prohraného šaška Sama a hororově zabitou číšnici Ruthie. To byla prapodivná čtyřka hrdinů, z nichž by osud neměl mít problém vytvořit dva fungující páry. A to vytváření jsem shledal natolik milým, že můj tradiční cynismus dobrovolně přenechal místo v duši prosté radosti. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Aby Johnny Depp umocnil dojem toho, že Sam neumí moc psát, používal při natáčení k psaní výhradně levou ruku. Protože je pravák, vytvořil tak efekt dětského rukopisu. (ČSFD)

Reklama

Reklama