Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Je to takový milý filmeček. O čem byl si asi dlouho pamatovat nebudu. Čím je, ale nezapomenutelným jsou herci. Zejména jeden a tím je Johnny Deep. Herec, který je více znám rolí podivínů od Tima Burtona si tenhle příběh ukradl skoro pro sebe. Aidan Quinn a M.S. Masterson hrají dobře, ale ty nádherné scény obstaral Johnny. Scéna v parku, která začíná s kloboukem, nebo kuchařský um si budu pamatovat dlouho. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to věčný a nikdy ne optimálně řešitelný svár mezi odpovědností a povinností ctít svobodu toho druhého. Milý filmík s mnohokrát ohraným námětem, ovšem nepostrádající notnou dávku originality. Váhal jsem mezi 4-mi a 5-ti hvězdami, ke stu procentům jsem se přiklonil díky naprosto skvělému Johnny Deppovi - herci profesionálovi, který dokáže přesvědčivě zahrát ganstera, pistolníka, miláčka, drama, horror i jako zde roli téměř z grotesky, a všechno mu uvěřím. ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Musim pochválit Mary Stuart Masterson za její výborný výkon a pěkně držela krok s Deppem. Aidan Quinn se držel trochu za nima. A vychvalovat Johnnyho Deppa je asi zbytečný, když to tady udělal skoro každej uživatel, který sem psal komentář. Eddard má pravdu, že píseň od Proclaimers - I´m gonna Vám vleze pod kůži. Hnedka po skončení filmu sem si tu písničku pustil třikrát zasebou. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, jenž má dobrou režii Jeremiah S. Chechika (VÁNOČNÍ PRÁZDNINY) a slušné herecké výkony. Hlavně tedy Johnny Depp a Mary Stuart Masterson mají velmi pěkné role. Příběh, v tomto žánru nevšední, krásně plyne bez nějakých laciných útoků na city a nejednou ho ozdobí hezká písnička (mj. "I´M Gonna Be (500 Miles)" od The Proclaimers). Pohoda. A v neposlední řadě potěší řada známých herců ve vedlejších partech a nebo recept na to, jak se dají taky dělat tousty. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama