Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sympatická devadesátková komedie, kterou táhnou dopředu herecké výkony. Aidan Quinn je charismatický už jen svou přítomností a Johny Depp zvládá skvěle polohu komedianta v jedné ze svých raných rolí. Příběh je jednoduchý. Aidan Quinn se stará o svou mentálně zaostalou sestru v podání Mary Stuart Masterson a věnuje jí všechen svůj čas. Když se na scénu dostane Depp, karty se obrátí, ti dva se do sebe zamilují a život je zase skvělý. Vadilo mi jen to, že film musel přistoupit na ono staré klišé všech filmových vztahů v rámci vedlejší linie, kdy se Quinn seznamuje s Julianne Moore. Všechno jde skvěle a pak jedna věta všechno zničí. Postavy se spolu dál téměř nebaví a nikdo nic nevysvětlí. Laciné. Jinak byla ale radost film sledovat a pobavil jsem se u něj. Jo a písničky byly chytlavé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Divný film. Vůbec nevím, čím by mě měl oslovit. Depp hrál zase jednou podivného týpka, který je dobrotivý, a tyhle role jsou pro něj jako dělané. Po dějové stránce ovšem hrůza. Co taky čekat od režiséra s podivným jménem a nevalných kvalit, jakým je Jeremiah S. Chechik. Výsledkem je divná a nezáživná slátanina tvářící se až moc chytře. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film, který ovšem dost trpí faktem, že se na scéně nic moc neděje. Nejedná se o špatný film, jen je třeba na něj mít příslušnou náladu. Příjemný snímek, Depp super a dokonce Julianne Moore kočka, přesto mé hodnocení nepřeleze 70%. Po většinu filmu člověk neví kdy se Joon začne chovat bláznivě, místy totiž působí naprosto normálně. Naproti tomu Depp je bláznivý stále. Jeho kousky jsou výborné. A díky němu se film dostává na vyšší úroveň. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštne priateľstvo dvoch zvláštnych ľudí a obyčajné priateľstvo dvoch obyčajných ľudí vo filme, ktorý ani nepotrebuje byť príbehovo bohatý. Stačí, keď je pohodový, už ako pocta nemým groteskám taký musí byť, a Johnny Depp je výborný imitátor. Na vážne témy sa film nehrá, aj keď záverečné scény mali na to nábeh, ale aj s tým pohodovým čiastočne otvoreným záverom mi zostal príjemný pocit. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama