Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, nazačnou se dít žádné divy a světe div se, nuda pokračuje dál ...... mám se snad smát tomu, jak se dělají s ledovou tváří tousty žehličkou? Prostě jsem to nedokoukal a v 1/3 filmu to zabalil. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma to az tak nebavilo, ale vo chvili ked sa objavi na scene Johnny Depp, zacne byt aj film omnoho zaujimavejsim. Ved kto moze napokon rozveselit dusevne choru Joon v podani Mary Stuart Masterson, ak nie skvely Johnny Depp. Je to zvlastne, ale aj Julianne Moore tu bola na nepoznanie zmenena :-) Reziser Jeremiah Chechik natocil este pred Bennym a Joon blaznivu komediu s Chevy Chaseom VANOCNI PRAZDNINY (1989) avsak zaner uplne otocil psychothrillerom DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone a o 2 roky neskor dobrodruznym fantasy filmom MSTITELE (1998) so Seanom Connerym... 31.07.2009 ____ Johnny Depp - (Sam) +++ Mary Stuart Masterson - (Joon) +++ Aidan Quinn - (Benny) +++ Julianne Moore - (Ruthie) +++ Oliver Platt - (Eric) +++ Dan Hedaya - (Thomas) +++ William H. Macy - (Randy Burch) +++ Hudba: Rachel Portman +++ ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Benny je hodný a starostlivý bráška fyzicky i psychicky křehké Joon. Svou sestru nadevše miluje, ale péče o ni není jednoduchá, ačkoli dívka navenek působí poměrně normálně. Je unavený, navíc do jejich rodinného života bizarním způsobem vstoupí bláznivý komik Sam, který svým jednáním prosvětluje Jooninu mysl. Všem se začne měnit život... Pozitivně laděný snímek s hudbou Rachel Portman, výborným Aidanem Quinnem, excentrickým bláznem Johnny Deppem, který opéká tousty pomocí žehličky a na ulici předvádí improvizovaná klaunská vystoupení (další divná role), a křehounkou Marry Stuart Mastersonovou, křečovitou Joon. Opravdu pohodový film, který ale donutí diváka, aby se o postavy zajímal. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako som toto mohla ešte nevidieť. Krásne roztomilý film, po ktorom mi zostala dobrá nálada. Každému hercovi akoby bola rola šitá na mieru. Aidana musím pochváliť, bol tu fakt perfektný, Mary uveriteľná a Johnny tu podal skvelý, preskvelý výkon ... bodkovaná kravata striedala saténovú mašľu, žehličkové tousty striedali tenisovú zemiakovú kašu a úplne famózne dal čašníčku - herečku v horore - Julianne ... skvelé. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)

Reklama

Reklama