Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Som na pochybách, ako ohodnotiť tento film. Je pravda, že vo filme sa nič nedeje. Celý dej sa len tak plúži s občasnými zábleskami humoru. Humor je tu vlastne len v dvoch scénach na začiatku a v strede filmu inak opäť semiromantická vata. Depp je Depp na toho chlapa sa hádam nedá napísať nič v zlom a on sám tvorí takmer 3/4 hodnotenia. Ostatok je len (požičam si český výraz) křoví okolo neho. Dokonca zatienil aj M. S. Masterson okolo ktorej sa mal celý film točiť. Ostatné nevýrazné role sa neoplatí ani spomenúť. Klasická hlaška typu: Film neurazí ani neoslní je opäť namieste. Čistý priemer na zabitie času. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbilo. Což mě překvapilo, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Po filmu mám skvělý pocit. Nečekaně vyzdvihnu Johnnyho Deppa, který je mým oblíbeným hercem a tady předvedl opravdu bravurní výkon. Skvěle jsem se bavila. Mary Stuart Masterson hrála Joon, tak, že jsem ji to věřila. Aidan Quinn byl také dobrý. Moc se mi líbila i hudba, obvzláště píseň 500 miles. Doporučuji. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Benny je hodný a starostlivý bráška fyzicky i psychicky křehké Joon. Svou sestru nadevše miluje, ale péče o ni není jednoduchá, ačkoli dívka navenek působí poměrně normálně. Je unavený, navíc do jejich rodinného života bizarním způsobem vstoupí bláznivý komik Sam, který svým jednáním prosvětluje Jooninu mysl. Všem se začne měnit život... Pozitivně laděný snímek s hudbou Rachel Portman, výborným Aidanem Quinnem, excentrickým bláznem Johnny Deppem, který opéká tousty pomocí žehličky a na ulici předvádí improvizovaná klaunská vystoupení (další divná role), a křehounkou Marry Stuart Mastersonovou, křečovitou Joon. Opravdu pohodový film, který ale donutí diváka, aby se o postavy zajímal. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisér Jeremiah S. Chechik začal svou kariéru zprudka svou prací na nestárnoucí taškařici z rodinného alba kompanie Griswoldových (VESELÉ VÁNOCE) a tento snímek byl tedy jeho druhým pokusem. Lehce komediální tón je zachován, vážné a romantické podkresy jsou však v rovnovážné pozici. Podobné téma a kombinaci našli byste třeba v pozdější JINNÉ LÁSCE (1999) Garryho Marshalla s Juliette Lewisovou a Giovanni Ribisim. Líbilo se mi, že se tu podařilo vytvořit lehkou atmosféru, která u filmů točících se kolem psychických nemocí nebývá zvykem. Všechno se zde odehrává pod dojmem nenásilného spádu a ikdyž především v poslední fázy, kdy dochází k očekávané kulminaci, je vsazeno na příliš jednoduchý postup, díky hercům (výborná "čistá duše" Johnnyho Deppa) to snímek jako celek ustojí. Režisér Chechik tak měl po dvou zdařilých dílech našlápnuto ke kariéře, která slibovala pravidelnou účast na velkých plátnech, leč propadák ve formě seriálové adaptace MSTITELÉ vzal na sebe podobu pověstného lamače vazů a profesní naděje odsunul do pole televizní tvorby, které se Chechik věnuje dodnes. II Scénář: Barry Berman. Hudba: Rachel Portmanová (získala Oscara za hudbu k filmu EMMA). 80% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)

Reklama

Reklama