Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma to az tak nebavilo, ale vo chvili ked sa objavi na scene Johnny Depp, zacne byt aj film omnoho zaujimavejsim. Ved kto moze napokon rozveselit dusevne choru Joon v podani Mary Stuart Masterson, ak nie skvely Johnny Depp. Je to zvlastne, ale aj Julianne Moore tu bola na nepoznanie zmenena :-) Reziser Jeremiah Chechik natocil este pred Bennym a Joon blaznivu komediu s Chevy Chaseom VANOCNI PRAZDNINY (1989) avsak zaner uplne otocil psychothrillerom DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone a o 2 roky neskor dobrodruznym fantasy filmom MSTITELE (1998) so Seanom Connerym... 31.07.2009 ____ Johnny Depp - (Sam) +++ Mary Stuart Masterson - (Joon) +++ Aidan Quinn - (Benny) +++ Julianne Moore - (Ruthie) +++ Oliver Platt - (Eric) +++ Dan Hedaya - (Thomas) +++ William H. Macy - (Randy Burch) +++ Hudba: Rachel Portman +++ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Malý komorní snímek,stavící především na hercích.Odlehčenější romantické drama,které neurazí,pomalu,ale mile uplyne a právě díky hereckým partům se jen tak z hlavy nevytratí.Je neuvěřitelné,jaký čuch měl Depp již od počátku své kariéry na zajímavé a nevšední role a je jen dobře,že se hned od začátku vyhýbal hlavním rolím ve velkých bezduchých filmech. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom Johnnyho Deppa a napriek tomu som bol veľmi rád vždy, keď sa objavil na scéne, lebo naplnil moje očakávanie, že sa bude niečo diať. Bez neho by tento film bol dosť nudný. S ním sa to dalo celkom dobre prežiť, i keď mám pocit, že pán režisér Čečík by žiaden zázrak nevytvoril ani s viacerými Deppmi a Deppkami. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštne priateľstvo dvoch zvláštnych ľudí a obyčajné priateľstvo dvoch obyčajných ľudí vo filme, ktorý ani nepotrebuje byť príbehovo bohatý. Stačí, keď je pohodový, už ako pocta nemým groteskám taký musí byť, a Johnny Depp je výborný imitátor. Na vážne témy sa film nehrá, aj keď záverečné scény mali na to nábeh, ale aj s tým pohodovým čiastočne otvoreným záverom mi zostal príjemný pocit. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)

Reklama

Reklama