Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Film v zásadě o ničem, který doslova stojí na hercích. Krome Johnyho, který má samozřejmě všemožné pošuky absolutně v malíku jako nikdo jiný, se mi hodně líbila i Mary Stuart Masterson (paradoxně asi její první role, kde se mi opravdu líbila). Ono, ale celé to obsazení je na takový film z dnešního hlediska absolutně ultimátní. Taková lehce ujetá atmosférická pohodovka, určitě neurazí - Depp je bez konkurence. Lepší tři. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Som na pochybách, ako ohodnotiť tento film. Je pravda, že vo filme sa nič nedeje. Celý dej sa len tak plúži s občasnými zábleskami humoru. Humor je tu vlastne len v dvoch scénach na začiatku a v strede filmu inak opäť semiromantická vata. Depp je Depp na toho chlapa sa hádam nedá napísať nič v zlom a on sám tvorí takmer 3/4 hodnotenia. Ostatok je len (požičam si český výraz) křoví okolo neho. Dokonca zatienil aj M. S. Masterson okolo ktorej sa mal celý film točiť. Ostatné nevýrazné role sa neoplatí ani spomenúť. Klasická hlaška typu: Film neurazí ani neoslní je opäť namieste. Čistý priemer na zabitie času. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštne priateľstvo dvoch zvláštnych ľudí a obyčajné priateľstvo dvoch obyčajných ľudí vo filme, ktorý ani nepotrebuje byť príbehovo bohatý. Stačí, keď je pohodový, už ako pocta nemým groteskám taký musí byť, a Johnny Depp je výborný imitátor. Na vážne témy sa film nehrá, aj keď záverečné scény mali na to nábeh, ale aj s tým pohodovým čiastočne otvoreným záverom mi zostal príjemný pocit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Malý komorní snímek,stavící především na hercích.Odlehčenější romantické drama,které neurazí,pomalu,ale mile uplyne a právě díky hereckým partům se jen tak z hlavy nevytratí.Je neuvěřitelné,jaký čuch měl Depp již od počátku své kariéry na zajímavé a nevšední role a je jen dobře,že se hned od začátku vyhýbal hlavním rolím ve velkých bezduchých filmech. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama