Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arlis Sweeney (Dennis Quaid) vede tak prostý a neměnný život, jako jsou jeho rodné pláně západního Texasu. Obchoduje s výherními automaty, putuje od města k městu, od jedné milenky ke druhé. Kay Daviesová (Meg Ryan) je na cestě také jako doma. Utíká z nevydařeného manželství. Netuší sice kam, ale jedno ví jistě - kdekoli je to pro ni lepší než tam, kde byla doposud. Osud svede oba dohromady a dá jim šanci na budoucnost, dokud postava z minulosti - Arlisův otec Roy (James Caan) - neprobudí vzpomínky hluboké a temné jako hrob: rodinou historii psanou krví. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenápadný moderní western s fajn atmosférou, kterou tvoří převážně úvodní scéna a pak návrat zlého pána. A tetování na čele Dennise Quaida. Milostnou linku bych seškrtal, prostě borec smočil v Meg a nemá nic s Gwyneth, která celý film vypadá příšerně, a pak jí na louce nechají filmaři pěkně rozkvést. Ten americký středozápad je tady moc pěkně zachycen v rutině Arlise Sweeneyho, obchodníka a provozovatele automatů. Mysteriózní tu nic není. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zvolna plynoucí příběh chlapíka plnícího podél dálnice automaty. Jeho minulost není zrovna čistá, s tatíkem vykrádali domy a jednou jeho tatík vystřílel celou rodinu, by zametl stopy. Třicet let uplynulo a na scéně se otec znovu objeví, stejně jako holčička-kojenec z toho domu, nyní mladá žena, která přežila, nic neví, ale představuje hrozbu. A všichni se navzájem potkají. Vcelku nezajíímavý příběh, už tu x-krát byl, snad jen mladá Meg Ryan a Gwyneth Paltrow zpestřují pomalé tempo. Quaid hraje toporně introverta, není to jeho parketa. Na pomalé nedělní odpoledne...60% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Vlastní krev, to je bravurně vystavěný příběh se skvělými hereckými výkony, napínavý až do konce. Čas mu neubírá na atraktivitě. Začátek je poutavý a je trochu škoda, že temnost prvních minut brzy vymizí. Přesto mne bavilo sledovat, kam náš režisér zavede, jak se osudy jednotlivých postav prolnou a jak to vlastně celé dopadne....Prostě film s příběhem - jako by se takové snad už ani v poslední době netočily. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Minulost si člověka najde, i když zde nečekaně a v ten nejnepravděpodobnější okamžik. Úvodních deset minut ale k tomuto faktu směřuje, takže divák tak nějak odhadne, co se nejspíš bude odehrávat dále. Místy docela předvídatelnému dramatu to však na kráse nic neubírá, a to hlavně díky bezchybně hrající sestavě. James Caan je ďábelštější než sám ďábel, Meg Ryan i Gwyneth Paltrow ukazují i svou druhou stránku hereckého rejstříku (nejen romantickými komediemi se dá vydělat na slušně živobytí), ale kdo jednoznačně boduje a zvedá film z nadprůměru na pět hvězd (nic proti, ale 61% rozhodně neodpovídá výsledku, na této rovnici je něco špatně) je Dennis Quaid v jedné ze svých nejlepších rolí. Je to on, kdo dělá z filmu lidštější a osobitější podívanou. Hudba Thomase Newmana už pak jen zažene všechny pochybnosti o maximálním hodnocení. ()

Gazela2 

všechny recenze uživatele

Neveselý film. Po čtvrthodině jsem dostala chuť se přestat dívat, ale napínavý děj to nedovolil. Lítost se střídala se vztekem a celou dobu jsem si říkala, že mám moc velký štěstí, že tohle nemusím prožívat. Moje oblíbená Gwyneth Paltrow je tu pro změnu v záporné roli a zvládla ji naprosto přesvědčivě. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film je venovaný producentovi Markovi Rosenbergovi, ktorý vo veku 44 rokov zomrel počas natáčanie na infarkt. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama