Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na neotřelý námět a také jsem ho dostal, dokonce dobře sestříhaný a propracovaný. Bohužel jsem ale také čekal romantickou komedii a dostal spíš jen romantický film, který komedií moc nebyl. A já tyhle "zaláskované" filmy obecně moc nemusím, v drtivém většině případů mě nudí a Srdcová sedma bohužel nebyla výjimkou, i přesto, že to chci vidět už strašně dlouho, vlastně už od dětství, kdy jsem to našel v boxu s DVD mojí tety a mě už tehdy zaujal ten námět. Pak jsem na to zapomínal a postupně to i odkládal, ale teď už se na to konečně podíval, jen ten výsledek nebyl zrovna takový, jak bych si přál, i když vlastně nedělá nic špatně. Má zvraty, někam se vyvíjí a to ne zrovna klišovitě, jen ten konec by si to možná zasloužilo lepší. Bylo by to na vyšší hodnocení, ale co můžu dělat, když mě to osobně neoslovilo... 3* ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli mám rád nějaký romantický komedie, tak jsou to právě ty s prvky fantasy. Rozdělení na dvě příběhové linie byl výborný nápad, ač trochu riskantní. Trochu jsem se bál, že dojde k velkému roztříštění a absence hlavní příběhové linie bude znát. Oba příběhy jsou ale krásně povázaný stylem osudu se nevyhneš, ať už se cesta větví různými směry. Příjemná hudba, z herců velká pochvala pro Gwyneth a Johna Hannaha, ten mě už ohromil ve Spartakovi, tady jen potvrdil, že je skvělý herec. Jen John Lynch mi nepřišel jako ta správná volba. 80% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že pokud připustíme existenci alternativních světů, tak není možné, aby mezi nimi nebyly dramatické rozdíly. Jedna sekunda, jeden metr, jedno ne/vyslovené slovo a budoucnost může vypadat úplně jinak. Howitt nám jedno takové rozcestí ukázal a minimálně polovinu filmu to fungovalo vcelku dobře. Pak to vše trochu ztratilo na tempu a postavy nevěrného přítele a jeho milenky nabobtnaly do karikatur. Což je škoda, nebyl důvod jejich konání a vlastnosti hrotit. I tak jde o vcelku pohodovou komedii, která neurazí. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa ako jeden z mnohých zamýšľa nad tým, ako veľmi ľudský život ovplyvňuje náhoda, skladá zábavnú mozaiku a plynule sa prelieva z jednej roviny do druhej, takže pôsobí premyslene a celistvo. Tento zaujímavý námet by sa dal možno ešte lepšie prepracovať, napriek tomu ide o celkom kvalitnú snímku. Gwyneth Paltrow som to herectvo veril, bola dobrou voľbou pre tento film. Cez to všetko hodnotím tento film ako ďalší priemerný romantický snímok. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu brilantní námět se utápí ve snaze tvůrců, aby film zůstal romantickou komedií. Mohlo by to být perfektní, originální a nezapomenutelné drama, kdyby se tvůrci nebáli. Vznikla tak "jen" zajímavá podívaná, která vám z hlavy rychle vyšumí a už se jí nemusíte zabývat. A to mě mrzí, protože rozdvojení jednoho života díky nepatrné změně, následované nejtěžšími životními volbami, by v podání pořádného štábu byla fakt podívaní... bohužel není. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)

Reklama

Reklama