Reklama

Reklama

Vítejte na hřišti pro dospělé, které je navrženo tak, aby uspokojilo všechny vaše představy, a kde jsou realističtí roboti naprogramováni na romantiku... násilí... cokoli. Vítejte ve Westworldu! Podnikatelé Peter Martin (Richard Benjamin) a John Blane (James Brolin) přijíždějí strávit dovolenou v zábavním parku imitujícím Divoký západ, kde nechybí tanečnice, hromadné barové rvačky ani přestřelky, ale všechno je bezpečné a neškodné. Když je však Blane postřelen robotem (Yul Brynner) a záhy umírá, Martin zjišťuje, že se něco příšerně zvrtlo. Všichni lidští provozovatelé jsou mrtví a roboti vyvražďují návštěvníky v tomto sci-fi thrilleru od scenáristy a režiséra Michaela Crichtona (Jurský park). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I robot má jen jedny nervy, a tak když Yulla Brynnera už poněkolikáté zastřelí rozesmátý dovolenkář, nemůže to zkrátka dobře dopadnout :) Westworld se mi kdysi ohromně líbil a dodnes si živě vybavím tu hrůzu, která mě popadala hlavně v závěru, kdy jde o vše. No, po letech film sice trochu vyčichl a je nutno uznat, že se místy táhne skoro nesnesitelně, ale jeho myšlenka naštěstí zůstala stejná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemějte strach, že někomu ublížíte nebo, že se zraníte. Nic se nemůže stát." Za 1.000 dolarů na den si člověk zkrátka může užít trochu toho koupání v neckách, rvaček v saloonu, souložení s robotkami a občas si zastřelit toho nejplešatějšího ze sedmi statečných. Já bych za to ty peníze nedal a vlastně mě to ze začátku ani moc nebavilo, ale jakmile roboty přestalo bavit prohrávat, souložit a nechat se vypínat, tak jsem se začal hodně bavit. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

HE'S AFTER ME! THEN YOU'VE GOT NO CHANCE!! Ten film byl tak zvláštně divnej, ale při tom skvělej. Dobrej úvod, kde všechno vypadá, že 1000 dolarů za den na osobu je dovolená snů. Můžeš zabíjet "lidi" a klátit místní robo-běhny a všechno je to prostě fun. Jenže chyby programů a robotů rostou a film si tím buduje takovou katastrofickou atmosféru, která je téměř hmatatelná, jako například poprsí robo-šlápek. Vše se umocňuje první katastrofou, kde chřestýš poraní hosta a Daphne nechce dát králi. No, závěr, kde Yul "killing machine" Brynner stojí před oběma hlavními protagonisty a odsekne jen DRAW je fenomenální. Od tam až do konce je film napínavej a ve středisku dosahuje dokonce hororové atmosféry. Neuvěřitelně dobře zpracované. Třeba to jak reaguje na louče. Výborný. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nezměrný potenciál spláchnutý do hajzlu bezkrevnou režií, které chybí jasná vize (celý ten svět budoucnosti je představen strašně lajdácky a zkratkovitě), cit pro atmosféru a výraznější řemeslná zručnost. První hodina je kvůli všemu zmíněnému rozvleklá nuda bez náboje. Poslední třetina už sice jakž takž zábavná je, ovšem žádných velkých zázraků se divák nedočká ani v ní. Doufám, že výpravný a hvězdně obsazený stejnojmenný seriál od HBO bude jinačí kafe... 50 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Knihy Michaela Crichtona mám hodně rád, ale s jejich filmovými adaptacemi to dopadalo všelijak - pokud se za ně nepostavil špičkový režisér, dívat se na ně moc nedalo. To platí i o samotným Crichtonem režírovaném Westworldu. Na svou dobu bylo lehce "cyberpunkové" téma sice trochu přelomové - deset let před tím než ten žánr vůbec oficiálně vzniknul - ale taky to ty jeho stěžejní myšlenky nerozvíjí nijak do hloubky, a spokojí se s prostinkým příběhem který by vystačil tak na několikastránkovou povídku, a maximálně půlhodinový film. Takže jak tady se ta délka 88 minut zdá krátká, stejně je to zbytečně natahované a útrpně nudné. Tady doslova nic víc než představení prostředí zábavního robo-parku a pak honička s jedním ze zblázněných robotů není. 5/10 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Jde o první celovečerní film, ve kterém byla využita digitální technologie CGI (Computer-generated imagery, počítačem generovaná grafika) pro pixelizaci obrazu. Snímky, složené z viditelných čtverečků, byly použity ve scénách, kdy kamera zabírá svět očima Gunslingera (Yul Brynner). (vesper001)
  • Když je chřestýš zastřelen, je téměř roztržen na dvě části. Když pracovníci Delosu krátce poté vytáhnou hada, je tělo neporušené bez známek výstřelu. (Marek06)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Reklama

Reklama