Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na Cronenberga příliš krotké a normální, tedy "normální" třeba v porovnání s předešlým úletem Rabid. Také mi dlouho trvalo, než jsem se do příběhu "dostal", jeho stavba je myslím hodně chaotická, divácky nevstřícná. Dětská herečka v roli Candice je fakt hodně zoufalá a ani představitel jejího otce mi nesedl, nesympatický, necharismatický, nyvě čumící bradatý patkař. Ovšem Candicina matka a hlavně dominantní doktor jsou zahráni skvěle. Působiví jsou i malí odporní skřetovití 'homunkulové', kteří by u mě v dětství jistě vyvolali poměrně slušnou noční můru. Další malé plus je dobrá smyčcová psychohudba a la "Psycho". Na konci pak do sebe vše srozumitelně zapadne a dočkáme se i jedné opravdu vytříbené nechutnosti s nádorovitým porodem. Průměrný dojem z filmu ve mně sice přetrval i poté, ale posledních deset minut je určitě na čtyři hvězdy. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosférický horor. Film se rozjíždí a vlastně i ubíhá celkem pomalu, kdy na začátku vystupuje jako psychologické drama o rodinné krizi s matkou magorem, jež se léčí u svérázného psychiatra, kterého mimochodem ztvárnil skvělý Oliver Reed, velmi podobný dnes už slavné vepřové hlavě Javieru Bardemovi. Když pak dojde na první úmrtí, už to začne smrdět krapec hororově alá Chuckie, no ale v závěru, kdy už si budete myslet, že jsou karty na stole, dostane film slušný sci-fi kick, přesně Cronenbergovsky vyšitý, vygradovaný do té nejnapnutější atmosféry, korunovaný dost nechutným objasněním úplně všeho. Naprosto skvělé, na svou dobu až neuvěřitelné. Plná palba nutná! ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Finále s matkou je neskutečná must-see záležitost a dokonalá ukázka Cronenbergova hnusu a bizarnosti. Brood má tísnivou atmosféru, pomalé tempo (ale solidně vygradované), vynikající herecké výkony (Oliver Reed) a ve svém námětu nebude dalších sto let překonán. Bohužel mi něco chybělo v první polovině snímku, ale závěr je natolik unikátní, že prostě musím zvýšit hodnocení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bizarná, zvrhlá Cronenbergova psycho jazda do najtemnejších zákutí ľudskej psychiky, kde mozog a podvedomie sú tak záhadné, lákavé a neprebádané, že nič nie je nemožné. O týchto veciach vieme naozaj pramálo. Keby ste dali predo mňa 10 neznámych filmov s cieľom vybrať ten od Cronenberga tak sa určite trafím, jeho rukopis je tak výrazný, tak originálny, že sa skrátka nedá zameniť. A tento snímok nie je žiadnou výnimkou. Aj tu režisér dokázal poriadne zatriasť mysľou diváka a vytvoriť perfektnú nepríjemnú atmosféru, ktorá všetky aspekty filmu (hlavne ten psychologický) ešte zvýrazňuje. Scéna, kde Nola rodí ďalšieho mutanta mi zostane v pamäti ešte veľmi dlho, aj v tom je Cronenberg majster, občas pridá do filmu niečo tak šokujúceho a nečakaného, že sa toho človek už nezbaví, časom sa síce zo scénky stane iba nepríjemná predstava, ale spomienka samotná už zostane - jeho nezmazateľná stopa. 85/100 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mláďata se mnou nejen pohnula, ale celkem slušně mě i rozhodila.. Uvědomím-li si, že se jedná o snímek z roku 1979, zdá se to až neuvěřitelné, jaká obrovská síla v něm je.. Psychologická sonda lidské mysli za hranicí toho, co je schopna unést.. Matka izolovaná od své rodiny v léčebně - skvělá Samantha Eggarová, lékař se zvláštním přístupem, pokusničením a téměř démonickým vystupováním - výborný Oliver Reed, no a zoufalý otec malé holčičky, o jejíž život se tu svádí boj.. Napínavé, mrazivé, bizarní, strhující, znepokojující, prostě Cronenberg.. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)
  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama