Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Cimr 

všechny recenze uživatele

V USA se jedná o kultovní záležitost - což dokazuje o celých 12% lepší hodnocení na IMDb než zde, a také kontroverzní zařazení na seznam 1001 filmů, co musíme vidět, než zemřeme (podle mnohých, včetně mě, asi nejbizarnější volba celé knihy). Ale pro nás, co jsme unikli tomuto kultu, je to jen průměrná devadesátková teen komedie o tom, jak jednu nesnesitelnou namyšlenou fiflenu napraví láska. Je teda celkem fajn, že tu místo vulgarit, laciných vtípků a různých praktik masturbace teenageři čtou Nietzscheho a Burroughse a hrají jim k tomu Radiohead. Je dobře, že tu homosexuál není vypodobněn jako vykroucený týpek v růžovém triku, ale jako v podstatě největší frajer ze všech; že se nemožná nová holka ve třídě nestane terčem šikany a posměchu, ale je přijata do party a ,,převychována"; že postava zemřelé matky neslouží k obvyklým klišé a je podána bez uslzené piety (zemřela při nehodě s liposukcí). Je tu spousta fajn míst a rozhodně jde o snímek, co neurazí. Zároveň tu ale také není nic, co by ho vytáhlo nad průměr, takže ani nenadchne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantická stredoškolská blbinka o náprave jednej pipinky podľa tisíckrát obohranej dejovej schémy, no dá sa pri tom vypnúť a oddýchnuť. Ku cti slúži aj to, že dejová linka nenudí a dokonca by sa tu našlo aj niekoľko vydarených vtipných scénok. To najlepšie je však očarujúca mladučká A. Silverstone (nad ktorou tu zaslintá nejeden chlap) a príjemná deväťdesiatková atmosféra - ach, tá nostalgia. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

slečna Cher, povedzte nám, čo si vy myslíte o....takto nejak funguje americký školský systém. Pre mňa ako Slováka prekvapenie, keďže ja som na strednej počúval, nabifli sa to a to.....Mladé američanky nezaujíma nič iné ako móda, chalani, spoločenské postavenie a nové auto od bohatého otecka. Nakoniec ale niekoho, s kým by nemuseli iba premielať drby o tom, kto s kým a kedy, ale kto ich bude iba chápať také, aké sú. Pomerne realisticky zobrazené prostredie a chovanie amerických stredoškolákov v Kalifornii. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Neskutečně svěží oddechovka, při které vypnete mozek. Už vím, proč je ve Státech tenhle film tak kultovní. Taky to je výmečné vtom, že populární holka je hodná. O tom snad žádný jiný film není. Rozhodně to stojí za zkouknutí a doufám, že si pokusíte získat nějakým způsobem anglickou verzi, protože překlady několika vtipů jsou naprosto strašný :-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Do současnosti převedená adaptace románu EMMA Jane Austenové mohla dopadnout i hůře. Z dnešního pohledu je film zajímavý hlavně díky Brittany Murphy, která je dnes jednak předčasně zesnulá a pak má ve filmu vizáž, na kterou u ní člověk nebyl zrovna zvyklý - oproti štíhlé blondýnce oplácaná tmavovláska. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • V traileru na film se objevily některé scény, které se nakonec ve filmu neobjevily. (ČSFD)
  • Film byl natočen za 40 dní. (ČSFD)
  • Během filmu bylo použito 53 různých druhů kostkované látky na výrobu kostýmů, z nichž sedm druhů nosí Cher (Alicia Silverstone) a dvanáct druhů ostatní hlavní postavy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama