Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých kanadských hororov o jednom ultramodernom dome kde sa ľudia nakazia parazitom, ktorý ich mení na sexuálne monštrá. Snímok čerpá veľa zo zombie žánru, hlavne z Romerovej Noci oživených mŕtvol, minimálne v niektorých bodoch. Viem si predstaviť aké peklo tým Cronenberg vyvolal vo vtedajšej prudérnejšej verejnosti. Ako v iných jeho snímkoch, napr. v Mláďatách alebo Videodrome, aj tu vynikla Cronenbergova nekompromisnosť, pričom sa tu s ničím nepára a dovolí si čo sa týka šokujúcejších scén pomerne veľa. Vynikajúci štart do hviezdnej kariéry tohto filmového velikána. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jsem bohužel ochuzen pochopit výjimečnost tohoto díla, protože mně to přijde jako naprosto standardní hororové béčko s lehkými nechutnostmi a s lehkým erotičnem, bez zjevnějšího vtipu (ať už chtěného či nechtěného), akorát s ještě blbějšími herci než normálně, trochu divnou kamerou, takovou těžko popsatelnou barvou, kterou znám ze strýcových rodinných filmů z dovolené a typickou ničemnou syntezátorovou hudbou. Další problém tkví z mého pohledu v tom, že hororová béčka bývají hodně zábavná, tohle vůbec není. Ale zase musím uznat, že tísnivou atmosféru to má, je ovšem otázka, jestli to není jen laciný důsledek všech těch negativních věcí, co jsem na filmu zmínil...což může být teda zase úmysl, ale pokud jo, tak se mi to taky nelíbí, protože to je docela jednoduché udělat.... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, zda mě po letech bude tenhle Cronenberg bavit stejně. A ejhle! Jeho nadčasová alegorie lidské společnosti funguje možná ještě líp (jen už tolik nešokuje jako kdysi). Dýchání je sexy, mluvení je sexy, dotýkání se je sexy, jídlo je sexy, SMRT je sexy. Lejnovitý parazit (dnes by byl lacině pixelový) si velmi rychle podmaní obyvatele nehostinného, odcizeného komplexu, kde je vše a současně to hlavní chybí. Prostě takový hezký Ráj (ve skutečnosti PEKLO), jak ho slibuje Bible. Několik momentů připomene budoucí snímky - B.Steelová ve vaně (Noční můra s Freddym), parazit v těle (Vetřelec), milování a znásilnění v autě s následnou nehodou (Crash) či štěkající dvojice nahých dívek na psím řemínku (Saló). Cronenbergova záliba v mutacích, lékařských experimentech a psychologických studiích jedinců vystavených mezním situacím má zelenou. Tematicky tenhle snímek nezestárnul... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd a celkově pomalejší styl vyprávění, hustá dobová atmosféra, zdůrazněná hudbou – která byla vybrána výborně. Kamera většinou stojí na místě a napětí stupňuje pomocí detailních záběrů s výraznou hudbou. Herecky nemám co vytknout, film se od začátku stále zlepšoval a ke konci jsem byl s filmem spokojený ;-) Kulisy a prostředí mi trochu připomínalo Osvícení ;-) 7+/10* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Kanadský novinář Robert Fulford napadl film kritikou v národním magazínu "Saturday Night". Jelikož byl film částečně financován daňovým poplatníkem, Národní filmovou radou Kanady, prohlásil Fulford, že by měli vědět, jak špatný tento film je, když za něj zaplatili. Nejenže tento útok znesnadnil Cronenbergovi shánění prostředků na další průlomové filmy, ale také byl údajně kvůli poničené pověsti vystěhován ze svého bytu. (PußyMagnet)
  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama