Reklama

Reklama

Pavouk

  • Kanada Spider (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh muže, osudově polapeného do sítí vlastní mysli. Dennis Cleg je po mnoha letech propuštěn z psychiatrického ústavu. Odjíždí do chráněného domu, aby tam dál žil svůj osamělý podivínský život. Ponechán napospas sám sobě, svým představám a vzpomínkám na dětství, kdy zdánlivou rodinnou idylu s milovanou maminkou a otcem narušil otcův vztah k jiné ženě. Komorní psychologický příběh podle románu a scénáře Patricka MacGrathea zaujme především díky výtečnému výkonu britského herce Ralpha Fiennese v titulní roli (také Schindlerův seznam, Sluneční svit, Harry Potter a Ohnivý pohár…). (Česká televize)

(více)

Diskuze

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Toto je teda píčovinam na to se nedá dívat, jsem se u toho 3x stihl ožrat než jsem to dokoukal.

Geller

Geller (hodnocení, recenze)

Marofinn: ehm.. kolik ti bylo, když si to viděl? To se nedá nepochopit....

Bafomet

Bafomet (hodnocení, recenze)

film me od sve druhe tretiny naprosto pohltil¨. Myslenka pavoucka ktery se citi dobre jen ve sve vlastni pavucine a zaroven vyuziva svoji pavucinu jako zbran a sebeobranu je napadite zasazena do filmu, exkurze do povedomi schizofrenickeho nestastneho blazna neblazna poutava a prestoze se pointa da ocekavat jiz od zacatku, Cronenberg me v prubehu filmu presvedcil o tom ze takhle dej urcite nemuze vyustit aby tak prece jen vyustil. Ralph Fiennes se do role prijemne vzil a dal mu formu jaka je dustojna tematu. jsem spokojen, prestoze mi jedna vec unikla a to docela zasadni ale nechci se ztrapnovat tak se nekoho zeptam individualne:))

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

To jsem jednou takhle prisel vecer domu utahanej jak pes, a vahal jsem mezi filmovym klubem CT - Pavouk, a filmem na pocitaci... Po zacatku Pavouka jsem stale jeste vahal, ale jakmile jsem se zakoukal, odtrhnul jsem se az po konci filmu, a nemel jsem naladu na nic lepsiho, nez si ubalit cigaretu presne tak, jako hlavni hrdina... Tenhle film, to je deprese. Vyborna deprese...

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Naprosto excelentní portrét schizofrenie. Ralf Fiennes to zahrál! Ovšem těžko bez excelentního scénáře i režie!

bublajsa

bublajsa (hodnocení, recenze)

Úžasně temný film - miluju temné filmy. Atmosféra, obrazy, záběry, herecké výkony ... herecký koncert skvělého Ralpha Fiennese, kterému výborně a více než bravurně sekundují G. Byrne a M. Richardson ... film zvláštní, schizofrenní, temný, ne pro každého - můj oblíbený.

Reklama

Reklama