Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I třetí snímek poukazuje na fakt, že Connor MacLeod stále není jediný a tak na scénu přichází nový nepřítel. Filmová série se ale dostala do stereotypu jako televizní seriál. Co díl, to dějový vývoj zakončený soubojem z předvídatelným koncem. Tvůrci alespoň změnili dobu odehrávajícího se dějství. Atmosférou je to i více fantasy, ale očekávaná přemíra akce se však nekoná. A právě v tom je pro fanoušky ten největší zádrhel. Scénář je tentokrát daleko více zaměřen na příběh, než na neustálé souboje, což mnozí nepřijali. Tvůrčí úmysl však nemůže být překvapením, když minulý počin z budoucnosti, kde akce bylo více než dost, byl přijat velice vlažně. A tak pro mnohé nuda se slabým scénářem a nízkým rozpočtem, pro některé odpočinkový film. Při zcela prvním snímku byla laťka postavena hodně vysoko a překonat tuto pecku není pro tvůrce žádná legrace. Highlander se stal velmi složitým a nevděčným filmovým tématem, ale jak víme, tvůrci to stále nevzdávají. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu nemá čím oslovit. Je to jen opakování některých scén z prvního film u s tím, že je zde pak příběh, který se je snaží dát dohromady trochu jinak. Flashbacky jsou příšerné, efekty taky, herecky je to standard, ale ani mě nijak moc nevytrhla jinak celkem hezká erotická scéna. Záporák fajn, ale tady prostě není nic, proč by se pokračování dalo opravdu opodstatnit. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze treti Highlander je lepsi nez druhy dil. Opet se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnych a opet si nektere veci odporujou s tim, co bylo receno v minulych dilech a opet se jedna o variaci na prvni dil. Nicmene narozdil od druheho dilu se tu tvurci plne venujou Connorovi a to se na film hned lip kouka. Hudba se taky zlepsila, ale na Queeny samozrejme nema. Jako zaporak tu je stejne jako v minulejch dilech silena tlama, nicmene je celkem v pohode. Opet sem se nudil jen minimalne, ale vic jak 3* to nebudou. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, mně se tento díl líbil ještě více, než ten předchozí. M. V. Peebles velesympatický záporák, D. K. Unger sice není krásná, ale má další přednosti. Dokonce jsem i tomu Ch. Lambertovi většinu věřil. Jo, líbilo se mi to. A dokonce i hudba byla po Queenech fakt dobrá. Minulé disko tóny vyměnily kvalitní chorály... Překvapuje mě až tak nízké hodnocení zde... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já naopak v tomhle vidím návrat k prvnímu dílu, poměrně chytře naroubovaný příběh na odkazy v jedničce. Vzhled i vývoj filmu jedničce odpovídá. Není to samozřejmě nijak složitý příběh, ale drží pohromadě, a to je podstatné. Trochu se zabýváme osamělostí MCLeoda v průběhu staletí, kolik měl ženských, a že se mu v čase občas opakují. A že miluje Skotsko. Čekal jsem sestupnou tendenci, ale trojka je mnohem lepší než předchozí díl.70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama