Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Naruto bylo jedno z prvních Anime, které jsem viděl na Jetixu (samozřejmě hodnotím verzi, kterou jsem shlédl o mnoho let později). Mistr Masashi Kishimoto roztáčí kola skvěle propracovaného příběhu, s detailně prokresleným "Ninja" světem, dobře vymyšlenými pravidly soubojových technik (které bohužel později začínají být více a více překombinované), epickými souboji a předně hromadou dobře napsaných "živoucích" postav (několik z nich by si zasloužilo spin-off)- nutno říci, že Kishi neumí psát ženské postavy (kromě Tsunade a Hinaty žádná jiná nezaujme). "Velké plus", že postavy oproti např... Fairy Tailu opravdu umírají. Soundtrack skladatele Toshia Masudy je plný klasických japonských nástrojů a dobře doplňuje každý souboj. Hlavní partička čítající 3 "dětské" postavy je trochu rozporuplná: Značně tupý Naruto (může být pro mnohé diváky, hlavní překážkou), otravná Sakura (postava, která mne vyloženě nasírá) a chladný Sasuke, ale vše vynahrazují naprosto dokonalé vedlejší "dospělé" postavy (jedny z vůbec nejlepších co znám) v čele Charismatický borec Kakashi ( skočil bych pro něj i do ohně), Sexuální zvrhlík-mentor Jiraya, a spousta dalších. Hodnocení arců: Introduction Arc: 80% / Land of Waves Arc: 90% / Chuunin Exam Arc: 84% / Invasion of Konoha Arc: 90% / Search for Tsunade Arc: 88% / Sasuke Retrieval Arc: 80%. Fillery přeskočeny. Počet dílů (bez Fillerů): 131 Lepší a značně dospělejší pokračování naleznete Zde ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Naruto byl můj první kontakt s anime a mangou a doslova jsem hltal každý jeho díl. Po nějakém čase si ale člověk začne uvědomovat stereotypnost seriálu (opakujicí se emoční scény, na které je kladen velký důraz, otravné fillery na několik dílů a tak celkově se seriál nikam neubírá a připomíná to čím více zpomalující telenovelu), kvůli které jsem se na Naruta přestal dívat. Na druhou stranu nelze upřít humorné scénky a dialogy, kterých je opravdu dost, souboje a dějovou linku, na které seriál běží. Zaujalo mě také časté opakování (hlavně v případě Naruta) různých povzbudivých proslovů, které se týkají víry v sebe sama a sebedůvěry, což určitě pro mladší diváky je dobrou volbou. ()

Reklama

fr3ak

všechny recenze uživatele

Anime mám rád. Nepatřím sice mezi skupinu lidí, kteří si zakládají seznamy kolik jich už viděly, na které se chystají a které zrovna sledují, ale rád si užiju nějaký kvalitní kousek této tvorby, protože je to vždy výlet do světa, který vám hraný seriál nikdy nemůže nabídnout. Z drtivé většiny případů jsem spokojem, někdy i nadšen. A přesto je zajímavé že všeobecně chválený Naruto jde zcela mimo mě. Nejvtipnější na tom je že většina mého okolí ho bere na milost a až překvapivě na jeho adresu chrlí jeden superlativ za druhým, ale jiné japonské tvorbě se snaží vyhnout velkým obloukem. Např. když zmíním já nějaký (podle mě) kvalitní seriál, tak jsem odsouzen poslouchat řeči typu: "je to sračka pro děcka" bez ohledu na to o jaký seriál se jedná. Je to tak přátelé, Naruto je evidentně koukatelný i pro lidi nezasažené anime "kulturou", ale jak je vidět, ne vždy je to odrazový můstek k dalším obzorům. Já jsem to vzdal někdy u 70 epizody. Ano, nedošel jsem ani do poloviny první série, takže nejsem schopen tento seriál objektivně posoudit. Kdo ví, třeba své kvality ukáže někdy okolo stovky, ale to já zjišťovat nehodlám. V zájmu spravedlnosti ponechávám bez hodnocení. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svetový oššial okolo Naruta ma odrádzal od jeho zoznámenia, no moja zvedavosť to nedovolila. Hneď od pilota som ten rozruch pochopila. Narutovi sa dá vytknúť hlavne kresba, a čo pre mňa najviac oddiaľovalo od čo i len blízkeho stretnutia Naruta s čsfdáckymi piatimi hviezdami bol dej uberajúci sa smerom k Sasukemu, kým anime nesie názov po postave Naruto, ktorý je tým pádom iba "the second best" - postava, ktorá ovplyvňuje životy navôkol, pričom sám si toho nie je vedomý. ()

Stefi. 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudu brát v potaz celosvětově známý seriál Pokemon, který většina lidí mojí generace vlastnící TV prostě miloval, byl Naruto první větší Japonské anime se kterým jsem se setkal. Člověk se do toho rychle dostane, sympatické postavy, poutavý příběh a nádherná hudba, to všechno zabalené do světa ninjů. Jediná škoda, že studio bylo tak strašně nenažrané a celý seriál v podstatě potopilo neustálými vsuvkami a brakovými epizodami odlišujícími se od původního komixu ( mangy ). Ve výsledku kvalitní kousek ale ani zdaleka ne nejlepší, za který je často neprávem považován. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • V anime zasáhne Kakashiho úder pouze Hakua do hrudi. V manze ale jeho ruka prochází přímo Hakuovým tělem. (Kubaaa97)
  • Gaara má na čele znak 愛, čo znamená láska. (Johanides)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama