Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečný díl cyklu kriminálních příběhů se odehrává v zákulisí pohřebního ústavu "Stín", v němž pracovali dva funebráci, kteří jakožto připomenutí neodvratného osudu každého člověka, procházeli všemi epizodami série.
V ospalém provinčním městě je nouze o senzační zprávy, a proto místní noviny skomírají na úbytě. Navzdory proklamované nezávislosti jsou nuceny přijímat sponzorské dary a za ty na oplátku přispět štědrým mecenášům jistým druhem nepřímé reklamy. Jedním z movitých a ochotných přispět je i majitel luxusního, dobře prosperujícího pohřebního ústavu Matyáš. Je to člověk, který rychle pochopil, že umírání je byznys s mnoha jistotami a privilegii, kterých je možno obratně využít. Mladý reportér Adam zpočátku neprojevuje velké nadšení, že má připravit rozhovor s majitelem pohřebního ústavu, ale poté, co v krematoriu narazí na několik záhad, jeho zájem prudce stoupne... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně možnost nahlédnout, kdo stojí za věrnými účastníky každé epizody Černých andělů - zřízenci pohřebního ústavu Stín. Karel Roden je tradičně dobrý, námět stále aktuální a atmosféra povedená, napínavá, trochu ponurá, takže s hodnocením zůstávám hvězdičku od plného počtu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režie sice není nijak objevná a scénář by se dal trošku vylepšit, ale v rámci české televizní tvorby jednoznačný nadprůměr, kdy tísnivou atmosféru dotváří samo prostředí pohřebního ústavu a objekt, který je ústředním bodem příběhu - tedy luxusní rakev. Herecky slušně obsazeno, v roli majitele pohřebního ústavu se vyžívá výrazný a typově přesný Karel Roden. Žánrově plně funkční záležitost, celkový dojem 75 %. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„May Day“ je název tísňového volání. Titul napovídá děj i celkovou atmosféru příběhu. Ten se odehrává v prostředí luxusní vily, bizarního pohřebního ústavu a okresní nemocnice. Otázka zní: kdo z tří hlavních postav se ocitne v takové nouzi, že mu nezbývá, než volat o pomoc. Majitel pohřebního ústavu – Karel Roden? Jeho žena, lékařka – Zuzana Stivínová? Nebo mladý novinář – Filip Blažek, který odhalí stopu kriminálního případu a jde po ní? S autorskou lehkostí, fabulační rafinovaností – plnou zvratů, vede autor Ivan Hejna křivku napětí na pomezí tří klasických žánrů: kriminálního příběhu, hororu a psychologického thrilleru. Nejde o běžný obrázek ze života. Ve zhuštěné podobě dramatického děje zobrazuje autor možné, nikoli skutečné. Aniž by však opustil pravděpodobné reálie našeho života. Naopak. Vychází z nich. May Day je příběh s napětím, který si přeje potěšit milovníky tohoto žánru. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČERNÍ ANDĚLÉ - MAY DAY - PŘÍBĚH ČÍSLO 8. CITÁT - Znáš toho chlápka v bílém obleku?........... Až teprve v posledním příběhu poznáme majitele pohřebního ústavu Stín, jehož dva zaměstnanci zvaní Černí andělé (Karel Polišenský a Hanuš Bor) jsou vidět v každém příběhu této série. CITÁT - Tady se říká sbohem, na shledanou přináší smůlu.......... Jo naši chlapci si při práci pískaj. Příběh dostal rating +15, pro sexuální scény. Ona je doktorka a on je majitel pohřebního ústavu. To není dobrá kombinace. Morbidnost příběhu vystihuje velmi povedený konec. CITÁT - Alespoň uvidíš, co je noční služba ve špitále........... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama