Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na poli romantickej komédie sa už nedá vymyslieť vôbec nič. To je fakt a treba sa s tým zmieriť. Tak sa hladajú všemožné prostredia, kde by sa mohli odohrávať obohraté príbehy s klasickým koncom. Tvorcovia si vybrali mafiánske prostredie, čo asi nie je najoriginálnejšie, ale zopár gagov sa nájde a ústredná dvojka je fajn, takže sa jedná o solídny priemer. Lenže od romantických komédií očakávame, že sa k nim budeme s radosťou vracať aj po rokoch, napríklad na Vianoce. Mickey mi osobne stačil raz. VIDENÉ ZNOVA 12/20: Neviem či je to vekom, ale to, čo som pôvodne vyčítal, totiž neoriginalitu, mi tentokrát po dlhšom čase pripadalo nesmierne osviežujúce a nápadité. A dokonca to bolo aj napínavé, čo je pri romantickej komédii veľká pochvala. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mafiánske prostredie sa stalo nie len vďačným miestom pre ambiciózne filmy, ale aj pre komédie. Toto je jeden z tých podarenejších pokusov. Účasť Jamesa Caana dodáva určitú očakávanú nostalgiu a Hugh Grant znova pridáva svoju dávku roztržitosti, tentoraz v primeranej forme. Aby sa bolo na čo pozerať, tak od toho tam máte Jeanne Tripplehorn. Takže ak máte chuť na mafiánsku oddychovku, môžem s kľudným svedomím odporučiť. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových lepších 50%. A o to se zapříčil především James Caan. Ta jeho mimika a glosy, to mě fakt dostávalo. Hugha moc nemusím a zde to byl klasický on. Pěkný byl také pohled na Jeanne Tripplehorn. Co se týká příběhu, myslím, že z toho mohlo být vymáčknuto více a hlavně více vtipného a blánivého. Škoda! Ale i přesto je tam pár parádních situací a hlášek. Howgh! ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá lovestory parodujúca mafiánsku klasiku. Vynikajúce a inteligentne napísané gagy, solídny slovenský dabing a plynulo tečúci príbeh s vypointovanými scénami. Páčil sa mi zmysel pre detail a v každej scéne sa dalo nájsť niečo vtipné či parodujúce. Obsadenie si pochvaľujem s každou ďaľšou reprízou a jediné, čo sa dá tejto svižnej komédií vytknúť je trošku upadajúce tempo s príchodom polície na scénu a klišeoidný záver, ktorý sa ale v podobnom žánri dal očakávať. Naopak, čo je dodávalo šmrnc okrem vtipného scénara i skvelých dialógov, ktoré čerpali zo stretu dvoch odlišných svetov - bola použitá hudba. Nechápem nízke hodnotenie, hlavne keď si spomeniem, čo za plytké komédie sa točia teraz... ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se opravdu povedla. V čele s Hugh Grantem, který znovu ukazuje svůj nevinný pohled. Film ukazuje, že s dcerou od mafiánů si raději nic nezačínej. Scény typu " Co s tím provazem", "Hahaha, kdy se snaží ustrašený michael Felgate prodat obraz někomu jinému než staré slepé a hluché paní, která chce jen do něčeho vrazit peníze. Jsou opravdu k popukání. Prostě, povedený snímek. :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama