Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopný lupič Miles Logan ukradne vzácný diamant za sedmnáct milionů dolarů, je ale zrazen šéfem bandy Deaconem, který se ho chce zmocnit sám. Po zuřivém souboji se Milesovi podaří ukrýt drahokam ve větracím potrubí rozestavěné budovy, je však zatčen a stráví dva roky ve vězení. Po propuštění zjistí, že budova nyní slouží jako policejní centrála. Po několika neúspěšných pokusech proniknout dovnitř se přestrojí za policistu a náhodou je považován za novou posilu oddělení loupeží. Je přidělen jako parťák mladému Carlsonovi a vyslán do terénu. Díky zkušenostem z oboru se mu podaří odhalit majitele obchodu s autodíly, který se pokusí fingovat krádež, a stejně úspěšně zasáhne při přepadení samoobsluhy, které spáchá jeho bývalý parťák Tulley. Úspěchy však mají nečekané důsledky. Je jmenován šéfem oddělení loupeží. Když se mu konečně podaří dostat se k potrubí, zjistí, že bylo zatopeno a voda diamant odnesla. Začne po něm pátrat, což vede k řadě nečekaných komplikací. Objeví se zrádný Deacon a Carlson náhodou zjistí, že v Milesových papírech něco nesouhlasí. Lupiči nezbude než mladému parťákovi namluvit, že je z oddělení vnitřních záležitostí. Při následné akci vzbudí i šéfovo podezření. Ten se však domnívá, že Miles pracuje pro FBI. Ačkoli se zdá, že horší už to být nemůže, záhy Miles zjistí, že opak je pravdou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Během jedné akce je mladý zlodějíček Miles Logan (Martin Lawrence) podražen svým kolegou Deaconem (Peter Greene), a jen tak tak stihne čerstvě ukradený diamant schovat v rozestavěné budově, než je zatčen. Když po pár letech vyjde z vězení, jeho první kroky směřují ke svému uschovanému lupu - aby zjistil, že ona rozestavěná budova je centrální policejní ředitelství, a jediný způsob jak se k diamantu dostat je předstírat policistu. Ale shodou šťastných (či nešťastných) náhod se Miles stává šéfem oddělení a svým pohledem "z druhé strany" pomáhá "kolegům" vyřešit leckterý zapeklitý případ. Ale ten diamant stále čeká ... Nápad se zlodějem převlečeným za policajta asi nepatří k těm nejoriginálnějším, ale obsazení Martina Lawrenceho do hlavní role filmu dodalo tu správnou šťávu. Pro Lawrenceho je toto asi nejlepší film - kromě asi dvou scén se ani tak moc nepiškvoří, a naopak se chová až obdivuhodně civilizovaně. Luke Wilson jako skrytý obdivovatel je taky fajn, stejně tak jako Peter Greene (ve své oblíbené roli záporáka)... ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Štandardná komédia výrazná svojím tradičným humorom Martina Lawrenca v jeho typickej úlohe. Ak niekto potrebuje vyčistiť hlavu, len tak si sadnúť k obrazovke a nad ničím nerozmýšlať tak Modrý blesk je rozhodne tým správnym adeptom. Oproti iným komédiám M.L. má táto očosi viac svetlých a vtipných chvíľok ale aj tak dosahuje len hodnotu príjemnej komédie. [60%]. No a tiež je to kúsok nostalgie z môjho detstva :) ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Lawrence je veľmi divný herec. Myslím si, že podobného herca v Holywoode nenájdeme. No osobne si myslím, že táto úloha mu sadla ako uliata! Na to, že bol film natočený v roku 99 bol točený veľmi moderne, miestami modernejšie ako iné filmy s hlavnou úlohou Lawrenca. Myslím si, že na oddýchnutie resp. odľahčenie mysle vhodný výber. Toť všetko. 70% (subjektívne hodnotenie). ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je žiaden film pre náročného diváka, ale typická oddychovka ZZ- zapni a zabávaj sa. Táto komédia má jednu chybu a to, že Martin Lawrence a jeho komediálnosť nemá protivníka, tak ako napr. v Bad Boys, len skoro vždy šedé pozadie ostatných zúčastnených na pľaci (hovorím o ich komediálnosti, nie o ich hereckých výkonoch). Škoda. Pretože dobrý scénar, strih, dobré akčné scény a výkon Martina Lawrenca nestačia. Ale i tak tomuto filmu fandím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ubrat na teatrálnosti a trapnosti a možná mohlo být líp. S Martinem Lawrencem nemám problém. Když chce, hraje velmi schopně a i v akčním filmu se neztratí. Tentokrát hraje zlodějíčka diamantu obrovské hodnoty, ale ke vší smůle ho při útěku nevědomky ukryl na tom nejnevhodnějším místě na světě a sice na policejní stanici. Až po dvou letech vyjde z vězení, je překvapený, že kdysi rozestavěné staveniště, a v něm větrací šachta, do které šutrák ukryl, se za tu dobu změnilo na policejní služebnu. Dostat odsud svůj lup nebude tak snadné, ale je třeba využít všechny nabízené možnosti. A proč sem třeba rovnou nenastoupit jako falešný policista. Co dobře začalo, nevydrží až do konce. Scénář chtěl být předvádivý, když už ve filmu měl Lawrence. A tak vidíme jeho teatrální výstupy, ve kterých překvapivě není nijak vtipný, ale spíše trapný. Dobrý nápad nebyl využit umírněně a to trapnění se tam muselo nasoukat. To se podepsalo na výsledném nižším hodnocení. 40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • V počiatočných fázach projektu sa predpokladalo, že film bude hodnotený ratingom R, avšak po rokovaniach štúdia sa rozhodlo, že podstúpi korekcie, aby mu bol zmiernený na PG-13. Na starosti to mal John August. (vander19)
  • Plánovalo sa pokračovanie, ale napokon nebolo natočené. (rador)

Reklama

Reklama