Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Buď se mi to zdá nebo se s horrory v poslední době roztrhl pytel. Po béčkovinách jako byl House of wax (Dům voskových figurín), druhý Kruh přichází jeden z mála horrorů, který by mohl stát za zmínku. Skeleton key není nijak děsivý horror to říkám předem. Prakticky jsem se u něj nebál až na posledních pár minut, kdy se však zlehka dala prohlédnout finální pointa(ta je mimochodem velmi dobrá a docela umí zarazit). Bohužel není moc co pochvalovat. Kate Hudson je fajn, ale je to čistě průměrná herečka a ve Skeleton key to potvrzuje. Ostatní jsou na tom podobně. Ať už Gena Rowlands nebo Peter Sarsgaard. Film stojí na myšlence, že víra je všechno. Ochutnejte tento film a uvidíte jestli uvěříte. Mě nepřekvapil jak měl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku průměrný ale solidní a pohledný thriller, který se ovšem postupně nekompromisně zvrhne v nadprůměrný a hustě atmosférický horror s oblíbeným motivem vúdú (pardon, vlastně húdú). Pointa je velmi mile překvapující a klišovitá epizoda zobrazující jednu tradiční a oblíbenou jižanskou kratochvíli (kolektivní lynchování negrů) rázem nabere zcela nový a děsivý rozměr... Působivé. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva hodinka bola trosku zdlhava, aj ked ma teda zaujimalo, co sa s tym domom vlastne deje a preco ma Ben v podani Johna Hurta vecne strach, dej sa len pomaly hybal dopredu az kym neprisiel prekvapivy, ale zvlastny zaver filmu. Ja osobne mam radsej trosku viac akcie, alebo este viac napätia, preto davam take slabsie 3 hviezdicky. Reziser Iain Softley natocil napriklad tieto filmy: BACKBEAT (1994), NEBEZPECNA SIT (1995), KRIDLA VASNE (1997), SVET PODLE PROTA (2001) alebo INKOUSTOVE SRDCE (2008). __________ Kate Hudson - (Caroline Ellis) +++ Gena Rowlands - (Violet Devereaux) +++ John Hurt - (Ben Devereaux) +++ Peter Sarsgaard - (Luke Marshall) +++ Joy Bryant - (Jill) +++ Maxine Barnett - (Mama Cynthia) +++ Produkcia: Iain Softley +++ ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby tento film přišel v jiné době, dala bych mu větší ocenění, ale bohužel poslední roky je tady přehršel snímků o pomstychtivých duchách v domech s tajemnou minulostí a moderním skeptickým člověkem, který se po celý film snaží dopídit pravdy. Ačkoliv je zde nastolena napínavá atmosféra woodoo (tady spíše Hoodoo) a vše se završuje překvapivou pointou (tady mám pocit, že filmaři stále častjěi tlačí na pilu, aby divákům nabídli šokující rozuzlení), horor nevybředá z béčkových ducháren. Podívám se, dobře se pobavím, ale film mé vzpomínky nezaměstnává déle, než ke koncovým titulkům. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

její práce je starat se o lidi. stařík Ben má před sebou tak měsíc života, nemluví a bydlí v krásném tajemném domě, ve kterém nejsou zrcadla. nikde. ale je tu Benova manželka, která má starost, aby Caroline porozuměla jejímu domu a také univerzální klíč....finále příběhu je opravdu originální. dalo mi zapomenout, že jsem sledoval pouze horor o domu, ve kterém straší. během filmu se nenudíte, navíc tu jde o zajímavé věci jako je voodoo, což mě zajímá. nekřičel jsem strachy, jen tiše seděl a hleděl. takže: hlavně díky závěru, za 4. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama