Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je navždy vymazána z vesmírné mapy kvůli stupidní pilnosti těch nejodpornějších tvorů v celém vesmíru. Vteřinu před tím je zachráněn jeden z pozemšťanů, Artur Dent. Jeho mimozemský přítel v lidské podobě, Ford Prefect, ho vezme s sebou na vesmírný stop a oba se tak ocitají na lodi ničitelů Země. Tím začíná nešťastné vesmírné dobrodružství s hledáním základní otázky života, vesmíru a vůbec. Denta na něm doprovází dvouhlavý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, jeho pozemská přítelkyně Trillian a neskutečně paranoidní android Marvin. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (898)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joby Talbot: 1. Dolphins ,2. So Long & Thanks For All the Fish (For the film The Hitchhiker's Guide ,3. The Arthur Wakes Up ,4. Shoo-Rah! Shoo-Rah! ,5. Here I Am (Come And Take Me) ,6. The Destruction of Earth ,7. Journey of the Sorcerer ,8. The Hitchhiker's Guide to ,9. The Inside the Vogon Ship ,10. The Vogon Poetry ,11. The Space ,12. The Vogon Command Centre ,13. The Trillian and Arthur Reunit ,14. The Pan Galactic Gargle Blaste ,15. The Tea In Space ,16. The Deep Thought ,17. The Infinite Improbability Dri ,18. The Viltvodle Street Music ,19. The Huma's Hymn ,20. The Capture of Trillian ,21. The Vogcity ,22. The Love ,23. The Whale ,24. The Planet Factory Floor ,25. The Earth Mark II ,26. Magic Moments ,27. The Shootout ,28. The Finale ,29. The Blast Off ,30. So Long & Thanks For All the Fish (For the film The Hitchhiker's Guide ,31. The Careless Talk ,32. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, film score ,33. Reasons to Be Miserable (His Name is Marvin) (for the film The Hitchhik , ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalý knihy, což je podle mě v tomto případě docela velká smůla. Ohromná hromada absurdit, které jsou v tomto snímku za vidění určitě pobaví, ale nijak více nenaplní divákovo očekávání. Asi bych si měl přečíst knihu a podívat se znovu na tento film, ale jak se znám, nechám tento film spadnout do propadlišt dějin a už si na něj za týden nevzpomenu. Těžký, ale očekávaný osud. Ne všechno se dá zfilmovat tak jak by si lidé přáli. K hercům snad ani nic nemám, ale Marvin to je teprve někdo :-) ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Douglas Adams je pro mě velkou neznámou, ale nemohlo být lepší reklamy než zrovna tenhle film. Filmový Stopařův průvodce je kouzelně střelený guláš se šťavnatou porcí ironie a sarkasmu. Přesto si nemyslím, že by to byla bůh ví jak zdařilá adaptace. Aneb zadaptovat literární dílo takovým způsobem, že mi tam zůstanou dva vypravěči (jako voice-overy), tak by se někdo měl dlouze zamyslet, zda točí film nebo píše román. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bohužel nedosahuje kvalit ni knihy, ni rozhlasové hry, mimochodem existuje i její excelentní česká verze, která na mě samozřejmě nezanechala žádnou vážnou poruchu, je přeci zcela normální přijít do školy a zařvat na třídního "dnes písemka nebude, mám RUČNÍK!!" mávaje přitom inkriminovaným froté předmětem modré barvy.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Duch a rozkošná atmosféra knížky je navzdory mnoha odchylkám zachována. Debutant Jennings srší nápady a drobné přešlapy jsem mu ochoten tolerovat a přhlížet, protože z toho filmu úplně číší radost a láska, s jakou k látce přistupovali. Přidejte fajn herce, krásne triky (nikoliv dokonalé, ale v tom to právě je) a skvělou hudbu a vyjde vám film, na který se budete rádi koukat znova a znova... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • V hospodě v jedné z úvodních scén filmu sedí v několika záběrech po levé straně herečka Su Elliot, která ztvárnila postavu Trillian v divadelní hře z 80. let. (montana_cz)
  • Když na začátku filmu Zafod (Sam Rockwell) unáší svou maličkost společně se Srdcem ze zlata, je loď v poměru s člověkem mnohem větší, než když z ní vystupuje posádka na domovské planetě Humma Kavuli. Pro srovnání: standardní velikost Srdce ze zlata je taková, že „okna“, ze kterých se hlavní postavy dívají na planety, jsou přibližně velká jako lidské tělo. Naopak v menší verzi lodě by se do nich vešel maximálně obličej. (Lenniah)
  • Producenti svěřili bývalému režisérovi videoklipů Garthu Jenningsovi na jeho celovečerní debut 50 milionů amerických dolarů. Film celosvětově vydělal 104 milionů amerických dolarů. (imro)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama