Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli lze tento film brát jako věrohodnou sondu do života hooligans, ale každopádně si myslím, že jde o dost lepší film než třeba Non Plus Ultras:-) A také o moc zábavnější (pomsta za playstation, zavolání na ukradnutý mobil atd...) Film mi ovšem občas až příliš připomínal Human Traffic. A nejen proto, že v něm hraje Danny Dyer. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další a na delší dobu poslední film o chuligánech, který sem skouknul. A pro změnu se jedná opět o hooligans from England. Holt je to kolébka tohoto zvláštního koníčku. Jestli se tenhle film zakládá na pravdě (pravděpodobně ano), tak sem teda dost zíral na to, že každý správný chuligán si před rvačkou nejdřív dá pěkně do nosu (šňup, šňup) a až po tom jde rozmlátit a rozkopat hlavu svýmu soupeři. Tenhle film je zase kousek jiný než ty předchozí, je jiný v tom, že se vlastně vůbec nepodíváme na stadion, jedná se víceméně o pouliční rvačky a mimo stadiónové aktivity :o). Hlavního hrdinu už sem poznal v Podfucku a Sbal prachy a vypadni a musím teda říct, že i tady budil hrůzu a pořádný respekt. Hudba do filmu vybraná na jedničku, občas nějaký to techno, občas vostrej punk. Ale k absolutní spokojenosti mi tam přecijen něco scházelo. Když to tak vezmu tak, nejlepší filmy o chuligánech jsou z mýho pohledu : Proč? a Rise of the footsoldiers. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Casual sex, watered-down lager, heavily cut drugs. And occasionally kicking fuck out of someone.“ Víkendový rituál kolektivní sounáležitosti. Cyklus, který je tvořen dobou. Dobou, co tvoří Hooligans.. Nick Love neobhajuje, neobžalovává, nevynáší soudy a přitom není pravda, že by nabízel jen nezúčastněný pohled s koncem ala British History X, či nenutil k zamyšlení (viz. linie s dědou válečným veteránem). Kdo není ostrovan, těžko to pochopí.. Kolikpak dneska vlastně hrála ta naše Chelsea..? ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Od názvu som čakal určite viac,film o mojom oblúbenom športe vyslovene sklamal. Nielen že tu takmer neuvidíme žiaden futbal. Film je o chuligánov. Ale akým sposobom je natočený ma zaskočilo, vyše hodinová nuda. Ale zaverečná bitka s názvom "na milwall" stála za to. Odporúčam radšej podobný film s nazvom green street hooligans je o dosť kvalitnejší a lepší. 2* ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Danny Dyer ve své (nejspíš) nejvýraznější roli ztvárnil (velmi sugestivně) fanouška z tvrdého jádra fotbalového klubu FC Chelsea jménem Tommy Johnson, jenž je jakýmsi alter-egem Johna Kinga, autora knižní předlohy. Přestože film nemá víceméně žádnou výpovědní hodnotu (a ani se nesnaží mít), jeho akční tempo a vtipné hlášky všech zúčastněných z něj dělají pravděpodobně nejpovedenější snímek z prostředí fotbalových chuligánů. Bitky jsou natočené celkem přehledně a „líbivě“, děj filmu vás tak vtáhne do tohoto sugestivního světa, jehož středobodem je rozbít držku fanouškům konkurenčního týmu. Pro všechny ostatní, které tato problematika (a fotbal celkově) nechává chladným, nejspíš průměrný film, pro mě osobně však jeden z těch nejoblíbenějších. Danny Dyer je prostě borec (jenž své zkušenosti, jakožto letitý fanoušek West Ham United, prodal i v zajímavém dokumentárním cyklu „The Real Football Factories“). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer se účastnil seriálu dokumentů o fotbalových chuligánech (Footbal Hooligans), kde se dostal do styku se skutečnými chuligány. (Kryton)
  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)

Reklama

Reklama