Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený bez jakýhokoli poukazování na to co je dobrý a co špatný....Prostě si to přeberte sami. Jinak si myslim, že herecký výkony sou velice solidní a Danny Dyer mě svym vyschýzovanym ksichtem opravdu bavil celej film. Od první chvíle film najede jak Zeberdee a po celou svou krátkou stopáž hučí jako blázen. Rozhodně lepší jak o rok mladší americkej film stejnýho zaměření s Elijahem Woodem v hlavní roli..... Dodatek: Scéna Roda na obědě s rodiči přítelkyně mě fakt nakopla =) DODATEK: ta kopa hlasek a ta smrst picovin.......=)ú)=) íi kdyz sem na kopr tak to nema chybu............. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, co tohle bude. A stalo se to, co jsem čekal. Nebavilo mě to. Tři hvězdy dávám za zpracování. Násilí mezi fanoušky vážně neholduji, a jelikož to zde bylo po celou dobu filmu, aniž by se poukázalo na něco jiného, tak mě to rozhodně nemohlo zaujmout. I když on už samotný žánr filmu není nic pro mě... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

V sobotu odpoledne dělají různí lidé různé věci. Někteří si vyjedou na výlet, někteří navštíví příbuzné, někteří vyrazí za sportem a no a někteří se opijí do němoty a pár lidem zlomí čelist. Nejlépe fanouškovi nenáviděného fotbalového týmu. Ale o fotbal tady vůbec nejde, ten je pouhou záminkou. Záminkou k zábavě natolik prostoduché, že s jejími vyznavači ani nelze sympatizovat. Pochopitelně pouze nepatříte-li k nim. Hodnotový žebříček takového obyčejného chuligána by možná sestával z těchto položek: násilí, násilí, násilí, alkohol, drogy, sex, práce, rodina. Film o podobných lidech se pak těžko vyhýbá sexismu, rasismu i zobrazení násilí samotného. To je v Hooligans podáno poněkud sterilně, nevzrušivě, pořádnou ránu, po které by následoval praskot lebky, neuvidíte, střihač je v tomto ohledu velice opatrný. Vypatlanost hlavních aktérů je patrná z jejich chování i omezené slovní zásoby, herecky jde o lepší průměr. Celkem zdařilá je režie, akorát se místy až příliš úporně snaží napodobit styl Trainspottingu (např. vnitřní monolog hlavního hrdiny). S čím jsem však měl největší problém nejen u těchto chuligánů, ale i u těch ze Zelené ulice (otřesně nevydařený počin s Frodem Pytlíkem), byla jakási morální lhostejnost. Jakoby se tvůrci snažili říct: „ať se mlátí, blbečci, to není naše starost“, s čímž se však nehodlám spokojit. Kde je nějaké ponaučení? Nějaký varovně zdvižený prst? Hooligans se snaží zavděčit všem stranám, následkem čehož jsou filmem zoufale krotkým a pro náhled na danou tématiku nikterak přínosným. 65% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli lze tento film brát jako věrohodnou sondu do života hooligans, ale každopádně si myslím, že jde o dost lepší film než třeba Non Plus Ultras:-) A také o moc zábavnější (pomsta za playstation, zavolání na ukradnutý mobil atd...) Film mi ovšem občas až příliš připomínal Human Traffic. A nejen proto, že v něm hraje Danny Dyer. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Čistá ostrovní záležitost, která popisuje celkem věrně běžný i víkendový život jednoho z fanoušků Chelsea - nudná práce, chlastání, koks, píchání, a v sobotu rvačka. Je to bez příkras, bez vyzdvihování nebo naopak moralizování. Jak už to u anglických filmů bývá, nechybí výborná hudba (Chemical bros., Primal Scream, ale i třeba David Guetta) a místy hodně cynický humor. Málem ukopanej k smrti, květináři, taxikáři, noční můry a přeludy. Jeden ze starý party už se nevrátí. Bright dostal sedmičku, a koule mám tak nakopaný že příštích pár měsíců budu rád když se vychčiju. Po tom všem se fakt musíte ptát sami sebe jestli to stálo za to? Jasně že kurva jo! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Během zápasu juniorů, kdy po sobě vyjedou Billy Bright a Millwall Fred, improvizoval Frank Harper hodně svých replik, včetně rasistických urážek. Vyprovokoval tím Tamera Hassana k reálně vypadající reakci. (don corleone)
  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)
  • Když se film promítal v Malmö ve Švédsku, skončilo to rvačkou mezi fanoušky Malmö FF a Helsingborg IF. Po tomto incidentu byl vydán zákaz označení klubové příslušnosti v kině. (don corleone)

Reklama

Reklama